Arsenal verliest na rode kaarten en wereldgoal

2 februari 2021, 21:23   Bijgewerkt: 2 februari 2021, 21:50

Voor Arsenal is dinsdagavond een einde gekomen aan een reeks van zeven ongeslagen wedstrijden. Op bezoek bij Wolverhampton Wanderers verloren The Gunners met 2-1. Een rode kaart voor David Luiz op slag van rust deed de ploeg de das om, waarna laat in de wedstrijd ook doelman Bernd Leno nog van het veld werd gestuurd. 

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Arsenal, dat na 32 minuten dankzij Nicolas Pepe op een 0-1 voorsprong was gekomen. Sterk aan de bal dribbelde de Ivoriaan de zestien in en schoot hij in de verre hoek de openingstreffer binnen. Al vroeg in de wedstrijd leek die openingstreffer op naam te komen van Bukayo Saka, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. 

Een voorsprong dus voor Arsenal, waarmee het ook de rust in leek te gaan. Daar bracht David Luiz echter verandering in. Hij hield de doorgebroken Willian José niet bij en werkte hem met een ongelukkige val naar de grond. Het leverde Luiz een rode kaart en Wolverhampton een strafschop op. Ruben Neves ging erachter staan en faalde niet: op slag van rust werd het 1-1.

De rode kaart leek het kantelpunt in de wedstrijd, want kort na rust vergrootte João Moutinho de zorgen voor Arsenal. Dat deed hij met een absolute wereldgoal. Vanaf een meter of dertig schoot hij de bal snoeihard de linkerkruising in: 2-1. De ploeg van Mikel Arteta kwam deze tegenslagen niet meer te boven. Het had niks meer te vertellen in de tweede helft en zag doelman Bernd Leno een kwartier voor tijd zelfs een tweede rode kaart incasseren. Hij wilde een bal aannemen, maar schatte deze volledig verkeerd in, waardoor hij dat niet met zijn knie, maar met zijn hand deed. De score pakte niet erger meer uit voor Arsenal, maar het verloor op Molineux wel twee spelers en drie punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen