Gemankeerd Volendam wint van Eagles in emotioneel duel

2 februari 2021, 20:39

Het midweekse inhaalduel tussen Go Ahead Eagles en FC Volendam is geëindigd in een 1-3 overwinning voor de bezoekers. Het gat tussen beide ploegen, de nummers zes en zeven van de ranglijst, is daardoor nog één punt in het voordeel van Go Ahead. De wedstrijd stond grotendeels in het teken van het trieste nieuws aan de kant van Go Ahead Eagles een dag eerder.

De voorbereiding op het duel werd namelijk overschaduwd door het trieste nieuws dat het zoontje van Go Ahead Eagles-doelman Mitchel Michaelis was overleden. De thuisploeg speelde om die reden met rouwbanden en beide teams kwamen in een speciaal shirt het veld op, om zo de doelman en zijn vriendin Jenn een hart onder de riem te steken. Het leverde indrukwekkende en emotionele beelden op.

Voor FC Volendam was het de tweede keer deze week dat het de reis naar Deventer moest afleggen. Twee dagen eerder was de bus al aangekomen, toen de ploeg te horen kreeg dat het veld te slecht was om op te spelen. Daar kwam bovenop dat een deel van de selectie een dag later een positieve coronatest aflegde. Micky van de Ven, Marco Tol, Martijn Kaars, Dyllandro Panka en Mohamed Betti waren afwezig, evenals de geblesseerde doelman Joey Roggeveen.

Ondanks de gemankeerde selectie was het wel Volendam dat in de beginfase de beste kansen kreeg. Onder meer Francesco Antonucci en Boy Deul waren al dichtbij. Na een periode waarin ook Go Ahead wat kansen kreeg, was het ook Go Ahead dat achterin de fout in ging. Na geklungel van de defensie belandde de bal voor de voeten van Deul. Die twijfelde niet en knalde hard en laag de openingstreffer binnen.

Na rust was het juist Go Ahead dat het initiatief kwam. De gelijkmaker in de 64e minuut kwam dan ook niet bepaald uit de lucht vallen. Een afvallende bal werd hard binnengeknald door rechtsback Wout Droste, die daarmee de Eagles weer naast Volendam schoot. Een kwartier voor tijd waren het echter toch de Volendammers die de wedstrijd wisten te beslissen. Samuele Mulattieri was het eindstation van een Volendamse counter. Hij ontving de bal van Deul en kopte de 1-2 binnen. Diezelfde Mulattieri zorgde die in blessuretijd ook voor de 1-3. Eagles-doelman Jay Gorter was mee met een corner, waardoor de Italiaan uit de counter in een leeg doel zijn tweede binnen kon schieten.