Azarkan belangrijk bij officieus NAC-debuut: "Lekker na lange tijd"

2 februari 2021, 19:27

Marouan Azarkan heeft zijn officieuze debuut voor NAC Breda achter de rug. Dinsdagmiddag speelden de Brabanders een besloten oefenduel tegen FC Utrecht. Het werd 2-2, onder meer door twee assists van de Feyenoord-huurling, die beiden door Utrecht-huurling Nick Venema werden afgerond.

"Het ging voor mijn gevoel wel lekker", vertelde Azarkan na afloop aan NAC TV. "Ik heb zestig minuutjes gespeeld en twee assists kunnen geven. En gewoon lekker gevoetbald, dat is ook weer lekker na een lange tijd." De aanvaller liet direct zijn waarde zien voor zijn nieuwe club. "Dat is ook wel mijn kwaliteit: ik kan diep gaan en ik kan de bal in de voeten vragen, een mannetje passeren en de spits aan het werk zetten zodat hij kan scoren. En soms scoor ik zelf ook."

Door op de slotdag van de transferperiode op huurbasis over te stappen naar NAC, koos Azarkan er voor om weer wedstrijden te spelen. Door het stopzetten van de Onder 21-competitie door de coronamaatregelen was dat bij Feyenoord geen optie. "Ik zat de laatste drie maanden bij het eerste, daar trainde ik alleen. Ik ben één keer tien minuutjes ingevallen, maar daarna heb ik niet meer gespeeld - ook omdat ik Steven Berghuis voor me heb. Voor mij was het gewoon een goed idee om verhuurd te worden, daar is NAC een goede ploeg voor."

"NAC gaf me het vertrouwen", lichtte Azarkan dat toe. "Aan het begin van het seizoen waren ze ook al gekomen. Toen mocht ik nog niet weg van Feyenoord, omdat ik wedstrijden zou spelen met Onder 21. Die competitie is niet doorgegaan, dus zijn ze weer gekomen. Ik ken Edwin de Graaf (assistent-trainer bij NAC, red.), dat is mijn oude trainer. Die heeft het een beetje geregeld. Ik wilde zelf ook alleen maar naar NAC komen."

Azarkan besloot het interview door aan te geven dat hij zondag bij de wedstrijdselectie verwacht kan worden. Dan speelt NAC om 20.00 uur de uitwedstrijd tegen Telstar. "Ik voel me goed en ik train donderdag gewoon mee. Dan is het aan de trainer of ik speel of niet. Ik doe altijd m'n best."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen