Hoofdrol Donk bij zege Galatasaray tegen Basaksehir

2 februari 2021, 19:03

Ryan Donk speelde dinsdagavond een belangrijke rol bij de 3-0 zege van Galatasaray tegen Istanbul Basaksehir. De Nederlandse verdediger tekende voor de tweede treffer, nadat hij eerder met een fraaie assist al betrokken was bij de eerste. Met de overwinning blijft Galatasaray in het spoor van rivaal Fenerbahce.

Op slag van rust sloeg Galatasaray voor het eerst toe. De stand was toen nog 0-0, onder meer omdat Giuliano namens Istanbul Basaksehir in de 22e minuut een strafschop miste. Donk ontving de bal halverwege het veld aan de rechterkant en kreeg de ruimte om op te lopen en Henry Onyekuru te bedienen. Door zijn perfecte voorzet kon de Nigeriaan voor de openingstreffer tekenen.

Na rust was het ook voor Donk zelf raak. Na ruim een uur spelen kopte hij een hoekschop in de rechterbenedenhoek binnen: 2-0. In de slotfase zou ook de 3-0 nog volgen, doordat Mostafa Abdallah zijn strafschop wél benutte. Ryan Babel, die ook namens Galatasaray aan de aftrap stond, was toen al gewisseld. Hij speelde 84 minuten mee; Donk maakte de wedstrijd vol.

Door de zege klimt Galatasaray weer voor even naar plek twee. De achterstand op koploper Fenerbahce, dat eerder op de dag al met 1-2 won van Hatayspor, bedraagt nog steeds drie punten. Besiktas staat op plek drie met een punt minder, maar komt morgen nog in actie tegen Antalyaspor.