Linssen: "Scoren lukt pas als je rustiger wordt in je hoofd"

Linssen: "Scoren lukt pas als je rustiger wordt in je hoofd"

2 februari 2021 – Bryan Linssen lijkt zijn draai bij Feyenoord inmiddels te hebben gevonden. Afgelopen zondag stond hij tegen PSV onverwacht in de basis en beloonde hij dat vertrouwen met een knappe treffer. Toch is het maar de vraag of de keuze in de volgende wedstrijd, uit tegen FC Groningen, opnieuw op de van Vitesse overgenomen aanvaller gaat vallen.

"De vorig keer maakte ik een hattrick en zat ik de eerstvolgende wedstrijd ook op de bank", grapte Linssen in gesprek met RTV Rijnmond. De aanvaller kende een moeizame eerste seizoenshelft, maar leek ontketend in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen, toen zijn bevrijdende openingstreffer direct een hattrick inleidde. Vreemd genoeg stond hij sinds toen nog maar twee keer aan de aftrap: tegen PEC Zwolle en afgelopen zondag tegen PSV.

"Natuurlijk ben ik blij met een basisplaats. Het was niet de eerste keer dat ik centraal in de spits heb gestaan. De trainer had zijn redenen om mij daar neer te zetten en dat heeft goed uitgepakt in deze wedstrijd", vertelde Linssen, die blij is dat hij eindelijk geregeld trefzeker kan zijn voor Feyenoord. "In het begin ben je te geforceerd op zoek naar een doelpunt. Heel vaak als je iets heel graag wil en je doet het er heel veel voor, lukt het niet. Pas als het wat rustiger wordt in je hoofd, gaat het wel lukken."

Tot zijn hattrick tegen Heerenveen scoorde Linssen in alle competities pas één keer namens Feyenoord. Inmiddels lijkt de ban gebroken voor de aanvaller. Voor zijn goal tegen PSV was hij ook al trefzeker in het bekerduel tegen Heracles Almelo.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 19 april 2021

  2. zondag 18 april 2021