Özil maakt na elf maanden rentree in officieel duel

Özil maakt na elf maanden rentree in officieel duel

2 februari 2021 – Na elf maanden heeft Mesut Özil dinsdagmiddag voor het eerst weer minuten gemaakt in een officiële wedstrijd. Bij Fenerbahce, waar hij deze winter transfervrij aansloot, speelde hij voor het eerst dertien minuten mee. Hij was daarbij direct betrokken bij de tweede goal, waar hij de aanval inleidde.

Het was de eerste wedstrijd die Özil speelde sinds 7 maart, de laatste wedstrijd die Arsenal speelde voor de coronapandemie het voetbal tijdelijk stillegde. Aan de start van dit seizoen werd hij door Arsenal-trainer Mikel Arteta zelfs niet meer ingeschreven voor de Premier League en de Europa League. In de winter leidde dat tot een onvermijdelijke transfer, toen Fenerbahce uitkomst bood. In de uitwedstrijd tegen Hatayspor zat hij vanmiddag voor het eerst bij de wedstrijdselectie en viel hij in de 77e minuut in.

Zijn eerste balcontact leidde zelfs direct een aanval in waar uiteindelijk de 0-2 uit zou vallen. Hij gaf de bal mee aan voormalig NEC-speler Ferdi Kadioglu. Een voorzet volgde, die door Hatayspor-verdediger Jean Claude Billong in een poging uit te verdedigen achter zijn eigen doelman werd gewerkt. De wedstrijd zou uiteindelijk in een 1-2 overwinning eindigen, waardoor Fenerbahce de koppositie in de Turkse competitie verstevigde.  

gerelateerd