De Jong hoopt op Messi: "Een reden dat ik voor Barça koos"

De Jong hoopt op Messi: "Een reden dat ik voor Barça koos"

2 februari 2021 – Als het aan Frenkie de Jong ligt, dan speelt Lionel Messi ook volgend seizoen nog bij FC Barcelona. Er is nog veel te doen over de toekomst van de kleine Argentijn, maar als het aan de oud-Ajacied ligt, blijft hij ook volgend jaar te bewonderen in Camp Nou. "Ik wil heel graag dat Messi ook volgend jaar nog bij ons speelt."

Dat zei De Jong tegenover TV3 over Messi, die beschikt over een aflopend contract, maar tot en met het einde van het seizoen met geen enkele andere club praat. "Maar ik kan er weinig zinnigs over zeggen. Messi moet zelf beslissen over wat hij met zijn toekomst wil. Hij was wel één redenen waarom ik voor Barcelona koos. Niet de belangrijkste reden, maar het heeft mijn beslissing wel beïnvloed. Hij is al vijftien jaar de beste speler ter wereld en toen ik twaalf was, keek ik naar hem. Het is fantastisch om naast hem te spelen."

Inmiddels is de Nederlander zelf ook een van de belangrijkste pijlers van de Catalanen. In een meer aanvallende rol krijgt hij veel positieve kritieken in de Spaanse media. "Ik weet niet of dit mijn beste periode is sinds mijn komst bij Barça. Het klopt dat ik meer scoor en als mensen je zien scoren, lijkt het al snel of je alles goed doet. Maar ik moet dit nu een tijd volhouden en mijn goede spel volhouden", aldus de Nederlander. "Ik voel me nu prima, maar ik kan mijn kwaliteiten nog vaker en langer achtereen laten."

Lees ookKoeman: "Hadden Suárez beter naar Juventus kunnen laten gaan"

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 19 april 2021

  2. zondag 18 april 2021