Klopp komt met slecht nieuws over Van Dijk: "Niet waarschijnlijk"

2 februari 2021, 14:56   Bijgewerkt: 2 februari 2021, 15:04

Liverpool-manager Jürgen Klopp heeft dinsdag zeer slecht nieuws gedeeld over Virgil van Dijk. De oefenmeester heeft aangegeven dat de Nederlandse centrale verdediger dit seizoen normaliter niet meer in actie komt namens The Reds. Met het oog op het EK van het Nederlands elftal is dat een forse domper: de kans op speeltijd met Oranje is dan namelijk een stuk kleiner.

"Ik wil niet zeggen dat dat absoluut onmogelijk is dat hij nog minuten gaat maken, maar het is zeker niet waarschijnlijk", zei de oefenmeester desgevraagd over speeltijd voor VVD. Mede daarom ging de coach de transfermarkt op om een vervanger te halen in de persoon van Schalke 04-verdediger Ozan Kabak. Hij was een van de kandidaten voor versterking achterin, waar Liverpool veel problemen kent dit seizoen. De nieuweling wordt ingeschreven voor de Champions League, maar mogelijk Van Dijk óók. 

"Als er ruimte is op de Champions League-lijst zetten we Virgil erop, ook al vertellen alle medici ons dat er geen kans is dat hij dit seizoen nog kan spelen. Voor hem maken we ruimte en we willen heel graag in wonderen geloven. Maar het is zeker niet waarschijnlijk", aldus de Duitse oefenmeester, die om die reden de laatste dagen druk was op de transfermarkt om nog een vervanger te zoeken.

Bekijk ook: Virgil van Dijk deelt weer mooie beelden van zijn herstel

Van Dijk kampt met een zware knieblessure na een harde overtreding van Jordan Pickford. Memphis Depay liep een soortgelijke blessure op vorig jaar, maar pas in december en was tijdig fit voor het EK met Oranje, maar dat werd door het coronavirus uitgesteld. Lang werd gedacht dat Van Dijk het EK wel zou halen, maar deze medeling van Klopp zorgt voor twijfels daarover. Zonder wedstrijdritme zal dat in elk geval veel lastiger zijn dan met wedstrijdritme.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen