'Buitenkansje' Emmanouilidis alsnog naar Fortuna Sittard

2 februari 2021, 14:38   Bijgewerkt: 2 februari 2021, 14:44

Fortuna Sittard heeft de dag na Deadline Day in de persoon van Dimitrios Emmanouilidis (20) alsnog een aanwinst gepresenteerd. De buitenspeler komt op huurbasis over van Panathinaikos en de Limburgers hebben eveneens een optie tot koop opgenomen in de deal. Hij is de vijfde en laatste winteraanwinst voor trainer Sjors Ultee (foto).

Eerder kwamen ook Thibaud Verlinden, Mickaël Tirpan, Leroy George en Dario van den Buijs al over naar Fortuna Sittard. "We hebben op de valreep nog een buitenkans binnengehaald", licht technisch manager Sjoerd Ars toe. "We volgden Dimitrios al sinds de zomer van 2020, maar zijn club wou hem tot nu toe niet laten gaan. Nu hadden we die kans wel. Met Dimitrios halen we een speler met een enorme drive binnen, die op meerdere posities in de voorhoede uit de voeten kan."

Emmanouilidis speelde al 36 duels op het hoogste niveau van Griekenland, waarvan 25 in dienst van Panathinaikos. Daarin scoorde hij vijf goals en gaf hij twee assists namens de nummer vijf van de Griekse Super League. "Ik ben blij dat de transfer is afgerond en kijk uit naar het ontmoeten van mijn nieuwe teamgenoten", aldus Emmanouilidis.

FC Den Bosch haalt Fonseca

Ook uit de Eerste Divisie kwam nog een contractnieuwtje: FC Den Bosch heeft Lorenzo Soares Fonseca binnengehaald. De verdediger vertrok maandag bij Sparta Rotterdam, waar zijn rol vrijwel was uitgespeeld. In de Eerste Divisie hoopt de achterhoedespeler zijn loopbaan nieuw leven in te blazen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen