Dest weer fit bij Barcelona, Fati mist duels met PSG

2 februari 2021, 14:00

Sergino Dest is definitief weer aangesloten bij de wedstrijdselectie van FC Barcelona. De rechtsachter ontbrak de laatste twee duels bij de Catalaanse grootmacht vanwege een lichte dijbeenblessure die hij eerder opliep. Woensdagavond tegen Granada is hij er weer bij, terwijl Júnior Firpo niet bij de selectie van trainer Ronald Koeman zit.

In de wedstrijdselectie van Koeman is verder plaats voor Sergi Roberto, die afgelopen weekend zijn rentree maakte na zwaar blessureed. Hij kampte na zijn kwetsuur bovendien met het coronavirus, wat zijn herstel niet bepaald bevorderde. Sergio Busquets keert terug na zijn schorsing van het afgelopen weekend. Naast Júnior zijn ook talenten Ilaix, Matheus en Konrad de la Fuente het kind van de rekening en ontbreken in de Copa del Rey-wedstrijd.

Lees ookKoeman: "Hadden Suárez beter naar Juventus kunnen laten gaan"

{image[343652][right-half][]}Fati niet tegen Paris Saint-Germain

Daarnaast ontbreken Philippe Coutinho, de vandaag (dinsdag) 34 jaar geworden Gerard Piqué en Ansu Fati nog altijd bij de selectie. Laatstgenoemde had de hoop dat hij fit genoeg zou zijn voor speeltijd tijdens het treffen met Paris Saint-Germain, maar dat is zeer waarschijnlijk niet het geval. AS schrijft dat dat de artsen geen datum willen noemen voor zijn rentree, om hem geen druk op te leggen tijdens het herstelproces.

Gezien zijn leeftijd (18) wil de club geen enkel risico nemen met het oog op gevolgen voor de lange termijn. Het herstel zou zelfs niet helemaal optimaal verlopen, omdat hij telkens weer last krijgt van zijn knie. Een nieuwe operatie is daarom niet uitgesloten, speeltijd tegen PSG in de zestiende finales van de Champions League wél - aldus het dagblad.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen