Villas-Boas biedt ontslag aan vanwege komst Ntcham

2 februari 2021, 13:35   Bijgewerkt: 2 februari 2021, 13:46

Een bizarre persconferentie vanuit Marseille dinsdagmiddag: trainer André Villas-Boas heeft zijn ontslag aangeboden tijdens het persmoment. De oefenmeester vertelde doodleuk dat hij de clubleiding heeft laten weten dat hij zijn contract wil inleveren. De reden daarvoor is nóg opmerkelijker: namelijk de komst van Olivier Ntcham, die de Portugees absoluut níet wil hebben.

Dat vertelde Villas-Boas doodleuk voorafgaand aan het duel met RC Lens. De clubleiding is op de hoogte van zijn wens om te vertrekken. "Ik wacht op een reactie van het management. Als dat 'nee' is, dan gaan we gewoon verder. Maar ik hoef geen geld, ik wil gewoon nu vertrekken", maakte de oefenmeester zijn intenties glashelder. "Ik wist niks van de komst van Ntcham. Hij is precies een speler die ik niet wilde hebben en ik wist helemaal niet dat hij zou komen." Volgens hem was het ongelofelijk dat hij als vervanger van Morgan Sanson gehaald is. 

De onrust rondom de supporters, die afgelopen week het clubgebouw bestormden, hebben volgens de oefenmeester niets te maken met zijn verzoek. "Ook niet dat het sportief wat minder gaat. En ook niet vanwege het vertrek van Nemanja Radonjic - die naar Hertha BSC vertrok. "Dat hoorde ik overigens 's avonds pas", aldus de boze Villas-Boas, die in afwachting is van een reactie van het bestuur.

Lees ook: Marseille reageert woest na rellen: "Levens waren in gevaar"

"Ik kwam er pas vanmorgen achter dat we Olivier Ntcham (24, hij wordt gehuurd van Celtic, red.) hebben gehaald. We hebben een andere kijk op voetbal, als je deze speler haalt. Ik hoop dat ik mag vertrekken", zei de oefenmeester, die nog wel een doorlopend contract heeft bij Marseille. Na een goede start staat Marseille momenteel op de negende plaats na een mindere serie in de Ligue 1. Het contract van Villas-Boas loopt na dit seizoen overigens af en het lijkt er niet op dat hij zijn verbintenis nog gaat verlengen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen