Van Wonderen: "Dit is het ergste wat je als ouder kunt meemaken"

2 februari 2021, 10:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De selectie van Go Ahead Eagles kreeg maandag het hartverscheurende nieuws te horen dat het zoontje van doelman Mitchel Michaelis en zijn vriendin Jenn is overleden. Jax vocht sinds zijn geboorte tegen een zeldzame stofwisselingsziekte en overleed in de nacht van zondag op maandag. "Dit doet wel wat met mijn ploeg", erkent trainer Kees van Wonderen.

De verslagenheid is groot binnen de spelersgroep van Go Ahead Eagles. "Dit is het ergste wat je als ouder kunt meemaken. Dat realiseert een aantal spelers, zeker de jongens die zelf vader zijn, zich ook en dan komt het hard binnen als je dit van een teamgenoot te horen krijgt", vertelt de oefenmeester in een interview met De Stentor.

Op verzoek van Michaelis bracht aanvoerder Jeroen Veldmate maandag de selectie op de hoogte. "Het zet voetbal even in perspectief, al moeten we ook door. Ondanks dit verschrikkelijke nieuws helpen we er niemand mee om nu te stoppen. Maar inderdaad, het geeft wel lading aan de wedstrijd van morgen. We spelen voor een sportief resultaat, maar ook voor Mitchel."

Go Ahead Eagles en FC Volendam spelen dinsdag hun onderlinge wedstrijd met rouwbanden. Bovendien zullen de spelers van beide teams voor aanvang van de wedstrijd een speciaal t-shirt dragen om hun steun en medeleven te betuigen aan Mitchel en Jenn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen