'Nederlander' Struijk benaderd door Belgische voetbalbond

2 februari 2021, 07:53

De Belgische voetbalbond onderzoekt de mogelijkheid of het Pascal Struijk (21) voor de nationale ploeg van België kan laten spelen. De centrale verdediger is telefonisch benaderd door onze zuiderburen - het land waar de achterhoedespeler geboren werd. Hoewel hij zijn jeugdinterlands voor Oranje speelde, kan hij nog altijd switchen. Dit seizoen is hij een vaste waarde bij Leeds United.

Volgens De Telegraaf is Struijk, die de laatste zes duels in de Premier League vrijwel allemaal volmaakte, gebeld door de Koninklijke Belgische Voetbal Bond (KBVB). Roberto Martínez vindt de verdediger een interessante optie, zeker gezien het feit dat zijn achterhoedespelers veelal over de dertig jaar zijn. Frank de Boer ziet bij het Nederlands elftal weliswaar royaal in de centrale verdedigers, maar de manier waarop de door ADO Den Haag en Ajax opgeleide Struijk zich bij The Whites ontwikkelt, is indrukwekkend.

"Het klopt dat de bondscoach van België contact met Pascal heeft opgenomen", laat zijn zaakwaarnemer Tim Vrouwe van Forza Sports Group desgevraagd weten over Struijk, die na de promotie met Leeds United een nieuw contract tot en met 2024 tekende. Veel meer kan en wil hij daarover echter niet kwijt. "De inhoud blijft tussen de heer Martinez en Pascal."

Gezien zijn keuze als jeugdinternational en door eerdere uitspraken ligt de voorkeur van de achterhoedespeler duidelijk bij hte Nederlands elftal. 'Ingewijden melden echter dat hij zeer vereerd is door de Belgische belangstelling en hij een keuze voor de Belgen allerminst uitsluit als hij niets vanuit Zeist hoort', schrijft De Telegraaf echter. Directeur topvoetbal van de KNVB, Nico-Jan Hoogma, laat weten dat alle Nedederlanders uit de grote competities 'natuurlijk bekend zijn'.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen