Liverpool trekt Kabak aan, Mustafi versterkt Schalke 04

1 februari 2021, 23:29

Liverpool heeft vlak voor het sluiten van de winterse transfermarkt een tweede centrumverdediger aangetrokken. De kampioen van Engeland heeft na Ben Davies ook Ozan Kabak vastgelegd. De twintigjarige Turk komt op huurbasis van Schalke 04. Het vertrek van Kabak vangt de club uit Gelsenkirchen op met de komst van Shkodran Mustafi, die overkomt van Arsenal.

Kabak stond al langere tijd op het lijstje van Liverpool. De jonge centrumverdediger brak door bij Galatasaray en streek via VfB Stuttgart in de zomer van 2019 neer bij Schalke 04. Bij de club uit Gelsenkirchen was Kabak de afgelopen anderhalf jaar een vaste waarde. Bovendien groeide hij uit tot Turks international. Inmiddels heeft hij zeven interlands achter zijn naam staan.

In Liverpool moet hij de defensieve zorgen van trainer Jürgen Klopp verlichten. De Duitse oefenmeester kan voorlopig nog geen beroep doen op Virgil van Dijk en Joe Gomez en Joël Matip, terwijl ook Fabinho geblesseerd is. In de huurovereenkomst tussen Liverpool en Schalke 04 is een optie tot koop opgenomen, zo bevestigt de Duitse club. Voor naar verluidt dertig miljoen euro kan Kabak komende zomer definitief de overstap maken naar Anfield.

Mustafi

Tegenover het vertrek van Kabak staat bij Schalke 04 de komst van Mustafi. De verdediger speelde vier en eene half jaar in Londen en maakt de definitieve overstap naar de hekkensluiter van de Bundesliga.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen