Toch nog goed Almere-nieuws: Smeets komt van Fortuna

1 februari 2021, 23:05

Almere City FC verloor maandag met 4-0 bij NAC Breda, maar toch was er ook goed nieuws voor de club uit Flevoland. Het gaat namelijk aan de haal met Jorrit Smeets, de aanvoerder van Fortuna Sittard. Hij tekent voor 2,5 jaar.

Smeets speelde sinds 2016 bij Fortuna en groeide uit tot een publiekslieveling. Hij speelde zeventig wedstrijden in de Eredivisie voor die club, maar kwam dit seizoen op de bank terecht. Reden voor Almere om toe te slaan en hem over te nemen. "Ik kan niet wachten om Almere City FC te gaan helpen in de strijd om promotie", reageert Smeets. "De laatste tijd is het bij Fortuna Sittard niet helemaal gelopen zoals ik had gehoopt. Dan moeten je keuzes maken, om toch vervolgstappen te kunnen blijven zetten in je carrière. Almere City FC heeft een goed plan, met een duidelijke visie. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen. Ik kijk ernaar uit om bij deze club aan de slag te gaan."

Technisch manager Teun Jacobs van Almere spreekt van een stunt. "Wij zijn waanzinnig blij dat we Jorrit hebben kunnen vastleggen. Het is een jongen met leiderschapskwaliteiten. Een speler met sturend vermogen, zowel aan de bal als zonder de bal. Hij weet hoe het is om te strijden om promotie en heeft inmiddels behoorlijk wat Eredivisie-ervaring opgedaan. Kortom, een versterking voor onze selectie."

Voor veel fans van Fortuna zal het nieuws als een verrassing komen. Dat begrijpt Sjoerd Ars, technisch manager van de Limburgers. "We hadden Jorrit er graag bijgehouden en nemen dan ook met pijn in ons hart afscheid van hem. Hij is toch het boegbeeld van de wederopstanding. Door de recente ontwikkelen zag Jorrit meer perspectief bij Almere City en na alles wat hij voor de club heeft betekend, wilden we met hem meedenken. Bij Almere City krijgt hij de kans om elke week te spelen enom promotie af te dwingen. Wij wensen Jorrit het beste in zijn verdere carrière en willen hem enorm bedanken voor zijn tomeloze inzet."

Lees ook: Effectief NAC trakteert Almere City op pijnlijke nederlaag

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen