Effectief NAC trakteert Almere City op pijnlijke nederlaag

1 februari 2021, 22:53

Almere City FC heeft slechte zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap in de Eerste Divisie. De ploeg van Ole Tobiasen was voetballend niet minder dan NAC Breda, maar ging toch ruim onderuit. NAC bleek bijzonder effectief en won met liefst 4-0. NAC komt daardoor in punten gelijk met nummer drie NEC.

Zonder Sydney van Hooijdonk begon NAC goed aan de wedstrijd. De Brabanders hadden de laatste drie duels gelijkgespeeld en snakten naar weer een succesje. NAC kwam goed uit de startblokken en raakte al snel de lat, maar verloor daarna het initiatief aan Almere. Juist toen de nummer twee van de ranglijst sterker werd, scoorde NAC. Mario Bilate gaf goed mee aan Lex Immers en de routinier schoof koeltjes de 1-0 binnen.

1-0 leek de ruststand te gaan worden, maar weer sloeg NAC toe toen Almere beter was. Bilate was het eindstation van een uitstekende counter, die mede door de geweldige inbreng van Lewis Fiorini tot een doelpunt leidde. NAC zat door de 2-0 op rozen en haalde na een uur spelen weer de trekker over. Mounir El Allouchi gaf voor op Bilbate en de spits tekende voor zijn tweede van de avond. Hij werkte hard en hoog binnen uit een vrije trap.

Kort daarna schoot John Yeboah namens Almere in het zijnet en kon Nick Venema de bal namens NAC niet in het doel krijgen. De wedstrijd was al gespeeld door de 3-0 stand, maar kreeg nog wel een geweldige toegift. Vijfde minuut voor tijd veegde El Allouchi de bal prachtig van grote afstand in de kruising: 4-0. Een harde nederlaag dus voor Almere, dat voetballend niet minder was maar toch verslagen werd door een effectief NAC. Het betekende pas het tweede puntenverlies van Almere in de laatste acht wedstrijden.

Almere heeft nu drie punten minder dan koploper SC Cambuur, dat zondag won van MVV Maastricht. De voorsprong op nummer drie De Graafschap is zodoende geslonken tot drie punten. NAC staat vierde met evenveel punten als NEC en zes minder dan de formatie uit Doetinchem.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen