VVV herenigt broers Donis, Giakoumakis lijkt te blijven

VVV herenigt broers Donis, Giakoumakis lijkt te blijven

1 februari 2021 – VVV-Venlo heeft zich opnieuw versterkt met een Griek. De Venlonaren huren Anastasios Donis (24) tot het einde van het seizoen van Stade Reims. Hij wordt in De Koel herenigd met zijn oudere broer Christos Donis (26), die eerder deze maand overkwam van Ascoli.

Donis, de kersverse aanwinst, speelde in de jeugd van Panathinaikos en Juventus. De Italiaanse grootmacht verhuurde de vleugelaanvaller aan Sassuolo, het Zwitserse Lugano en OGC Nice, waarna hij in 2017 de overstap maakte naar VfB Stuttgart. Na twee jaar Duitse dienst werd Donis in 2019 overgenomen door Stade Reims.

In Franse dienst kwam Donis de afgelopen achttien maanden tot achttien optredens in de Ligue 1. Doelpunten bleven uit. "Met Anastasios voegen we een jonge, maar tóch al zeer ervaren speler aan onze selectie toe die diverse mogelijkheden biedt. Hij kan op de vleugel uit de voeten, maar ook als spits óf als nummer 10. Hij is een snelle, vinnige jongen met veel diepgang. Daarnaast heeft hij een passeeractie in huis en is hij doelgericht. Tevens heeft hij oog voor de steekpass. Kortom, een welkome versterking voor onze aanvalslinie", aldus technisch manager Stan Valckx.

Donis zelf is blij met zijn overstap naar De Koel. "De mogelijkheid die VVV-Venlo mij biedt om op het hoogste niveau in Nederland uit te komen, sprak me aan. De competitie is zeer aantrekkelijk en er wordt aanvallend gespeeld. Ik denk dat ik hier goed tot m'n recht kan komen. Ik volgde de verrichtingen van mijn landgenoot Georgios Giakoumakis bij VVV-Venlo al. Die blijven in Griekenland natuurlijk niet onopgemerkt. En uiteraard heb ik even gebabbeld met mijn broer. Ja, ik ben de derde Griekse speler in de selectie. Het voelt bijna als thuiskomen."

Giakoumakis blijft
De kans is heel groot dat Eredivisie-topscorer Giorgios Giakoumakis voor VVV-Venlo blijft behouden. Valckx zegt tegen Voetbal International dat het '99,99 zeker' is dat de spits ook de komende maanden in De Koel voetbalt. Een club uit het Engelse Championship bracht een bod uit op Giakoumakis, maar dat was voor zowel VVV als de Griek niet interessant genoeg.

gerelateerd