Linthorst verruilt VVV-Venlo voor lucratief avontuur

1 februari 2021, 17:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De kogel is door de kerk: Evert Linthorst maakt de overstap van VVV-Venlo naar Al-Ittihad Kalba in de Verenigde Arabische Emiraten. De 20-jarige middenvelder verbindt zich voor tweeënhalf jaar aan de nummer negen van de VAE Liga.

Het gerucht over de transfer van Linthorst hing al een tijdje in de lucht en is nu definitief geworden. Het is een enigszins verrassende overstap voor de jonge middenvelder, die in De Koel te boek stond als een groot talent. Bij VVV kwam hij in 53 optredens tot 7 goals.

Tegenover Voetbal International geeft Linthorst zelf aan ook enigszins verrast te zijn door zijn keuze. "Ik krijg van veel mensen te horen dat ze niet hadden verwacht dat ik deze stap zou zetten. Zelf had ik dat een paar weken óók niet gedacht. Maar als zoiets op je pad komt, ga je er serieus over nadenken." Bij Al-Ittihad komt hij in de persoon van Peniel Mlapa een oude bekende tegen. Mlapa en Linthorst speelde in het seizoen 2018/19 samen bij VVV.

Hij sprak met Mlapa én Navarone Foor (oud-speler van Al-Ittihad Kalba) over een overstap naar de Arabische club. "Ze waren allebei zeer positief. Mooie club, heel professioneel, alles netjes geregeld. Ik ben gisteren aangekomen en heb nu dezelfde indruk gekregen", aldus Linthorst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen