Anderlecht willigt verzoek Vlap in: verhuur aan Arminia Bielefeld

1 februari 2021, 15:54   Bijgewerkt: 1 februari 2021, 17:54

Michel Vlap wordt voor de rest van dit seizoen verhuurd aan Arminia Bielefeld. De aanvallende middenvelder wilde meer aan spelen toekomen en aan die wens heeft Anderlecht meegewerkt. De voormalig middenvelder van sc Heerenveen zal na het half jaar overigens niet bij de Bundesliga-club blijven, want er is geen koopoptie bedongen.

Dat maakt Anderlecht bekend op het clubkanaal. 'Michel wil meer aan spelen toekomen en drong zelf aan op een tijdelijke oplossing. De intensiteit van de Bundesliga kan een goede stap in Michel's ontwikkeling betekenen. We verwachten hem volgend seizoen sterker terug te verwelkomen', schrijft de Belgische topclub op het clubkanaal.

Vlap is dit seizoen bezig aan een zeer wisselend seizoen. Mede door wat blessureleed en een coronabesmetting raakte hij een tijdje volledig uit beeld bij coach Vincent Kompany. Mede door het vertrek van zijn concurrent Percy Tau stond hij de laatste duels wel weer in de basis bij Anderlecht, maar zo bepalend en goed als vorig seizoen was hij nog niet.

In totaal speelde Vlap 36 officiële wedstrijden namens Anderlecht, waarin hij elfmaal scoorde en drie assists gaf. Zijn contract bij de Jupiler Pro League-club loopt nog tot en met 2024. Bij Arminia Bielefeld, dat als zestien vijftien van de Bundesliga vooral hoopt te handhaven, treft Vlap onder andere Mike van der Hoorn en de door PSV verhuurde Ritsu Doan. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen