Van Polen moet twee duels brommen na duw tegen Balk

1 februari 2021, 14:55

Bram van Polen moet twee duels brommen voor de rode kaart die hij zaterdagavond tegen FC Utrecht (3-3) kreeg. De ervaren verdediger van PEC Zwolle kreeg in zijn vierhonderdste wedstrijd direct rood nadat hij Remco Balk een harde duw gaf. Hoewel hij het na afloop de prent een te zware straf vond, accepteert hij de sanctie wel.

In totaal is Van Polen zelfs voor drie wedstrijden geschorst, maar één daarvan is hem voorwaardelijk opgelegd. De club en speler zijn akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel. De aanvoerder mist hierdoor de belangrijke wedstrijden tegen RKC Waalwijk (thuis) en FC Groningen (uit).

Nadat Balk bewust leek door te stappen op keeper Xavier Mous, deelde Van Polen een duw uit aan het adres van de invaller bij FC Utrecht, die schreeuwend naar het gras ging. De pas 25-jarige leidsman Jannick van der Laan trok rood voor de tien jaar oudere routinier, die schrok van de rode kaart en zijn twijfels had bij de straf.

"Ik geef hem een duw, had ik 'm dan maar op zijn smoel geslagen. Ik denk dat een meer volwassen scheidsrechter hier geen rood voor had gegeven. Het is wel een beetje makkelijk. Een scheidsrechter als Björn Kuipers had geen rood getrokken", zei Van Polen, die door zijn domme actie dus wel twee duels moet brommen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen