'Sevilla wil toch geen koopoptie voor Idrissi, Botman blijft bij Lille'

1 februari 2021, 11:28

Sevilla is weliswaar bereid om mee te werken aan een tijdelijk vertrek van Oussama Idrissi, maar wil de buitenspeler niet verkopen aan Ajax. De Spaanse club vindt het te vroeg om de international van Marokko al van de hand te doen en wil om die reden mogelijk toch géén koopoptie opnemen in de huurdeal. 

Dat schrijft het Spaanse Marca althans. Volgens de berichten van zondagavond zou Ajax een koopoptie opnemen in de huurdeal, zodat ze Idrissi blijvend kunnen overnemen als het van beide kanten goed bevalt. Vanuit Spanje komen echter de geruchten dat Sevilla hem alleen tijdelijk wil verhuren, wat nog een mogelijk obstakel kan zijn in het sluiten van de deal.

In La Liga schopte Idrissi het tot dusver tot slechts drie wedstrijden, waarin hij niet trefzeker was. Ook in de Copa Del Rey (vier) en de Champions League (drie) bleef hij droog staan. Een tijdelijk vertrek uit Andalusië lijkt voor alle partijen in elk geval wél de beste optie, maar of Marc Overmars een koopoptie kan bedingen, is nog maar zeer de vraag. 

Lees ook: 'Ajax haalt Idrissi als vervanger vertrekkende Promes'

Geen transfer Botman

Wie in elk geval een rustige Deadline Day staat te wachten is Sven Botman. De oud-Ajacied maakt een geweldig eerste half jaar door bij OSC Lille – de koploper van Franrijk. Liverpool had serieuze interesse in de mandekker, maar transferspecialist Fabrizio Romano weet te melden dat The Reds hem sowieso niet overnemen. Ook Merih Demiral staat niet op het lijstje van Jürgen Klopp.

Ben Davies komt wel over naar de regerend titelhouder van de Premier League. Liverpool heeft ook Schalke 04-verdediger Ozan Kabak op de korrel. Het wordt een race tegen de klok om die deal nog tijdig af te ronden, zo schrijft Sky Sports. Zodoende komt er toch verdedigende versterking voor de ploeg die Virgil van Dijk al maanden mist vanwege een zware blessure. Duje Caleta-Car van Marseille zou nog als back-up fungeren. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen