Bicentini vindt in Canada nieuwe internationale job

1 februari 2021, 10:45

Remco Bicentini bekleedt sinds zijn vertrek als bondscoach van Curaçao weer een nieuwe functie in de voetballerij. De 52-jarige oefenmeester gaat als assistent-coach aan de slag bij het nationale elftal van Canada, dat toewerkt naar de start van de WK-kwalificatie eind maart.

Voor zijn nieuwe job bij Canada was Bicentini ruim vier jaar bondscoach van Curaçao, waar hij in augustus 2020 plaats moest maken voor Guus Hiddink. Dat ging destijds niet zonder slag of stoot. De Wijchenaar moest naar verluidt vanuit de media vernemen dat hij was vervangen door Hiddink.

Zijn prestaties bij dat land vormden echter wél de basis voor zijn nieuwe job. John Herdman, de bondscoach van Canada, was onder de indruk van het Bicentini-tijdperk bij Curaçao. "De goede wedstrijden tegen Mexico en de kwartfinale tegen de Verenigde Staten (Gold Cup 2019, red.) waren ook redenen van Canada om mij te vragen voor de assistentfunctie", geeft Bicentini aan tegenover De Telegraaf.

De voormalig verdediger legde recent zijn taken bij hoofdklasser Juliana '31 neer om zich op die manier volledig te kunnen focussen op zijn periode in Canada. Daarnaast is hij ook bezig met de hoogste trainerscursus van de KNVB, de UEFA Pro-opleiding. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen