Zirkzee moet Parma in Serie A voor degradatie behoeden

1 februari 2021, 18:35

Joshua Zirkzee maakt het seizoen af bij Parma. De negentienjarige spits van Bayern München voltooide vandaag zijn huurtransfer naar de Serie A. Naar verluidt heeft Parma een koopoptie van vijftien miljoen euro bedongen. Bij Parma wacht voor Zirkzee een monsterklus: de huidige nummer negentien van de Italiaanse competitie behoeden voor degradatie.

Zirkzee acteerde vorig seizoen nog als tweede spits achter Robert Lewandowski, maar is door de komst van Eric-Maxim Choupo-Moting gedaald in de pikorde bij Bayern München. Dit seizoen kwam hij nog nauwelijks in de plannen voor bij de Duitse kampioen, waardoor hij op huurbasis mag verkassen. Eintracht Frankfurt en FC Köln toonden al interesse, maar haakten in een eerder stadium af.

Parma kan Zirkzee's neusje voor de goal heel goed gebruiken. De ploeg van Roberto D'Aversa bezet momenteel de negentiende plaats in de Serie A en was dit seizoen pas veertien keer trefzeker. Daarmee is het met afstand de minst productieve ploeg in Italië. Vorig seizoen bewees Zirkzee nog een beloftevolle spits te zijn. De jeugdinternational was in negen Bundesliga-duels viermaal trefzeker en hielp zijn ploeg daarmee regelmatig aan punten.

Feyenoord zal de tijdelijke overstap van Zirkzee met bovengemiddelde interesse volgen. Mocht Parma aan het eind van het seizoen de koopoptie in het contract lichten, maken de Rotterdammers aanspraak op een opleidingsvergoeding. Die bedraagt rond de 75.000 euro. Zirkzee speelde een jaar in de jeugd van Feyenoord, voordat hij voor een buitenlands avontuur bij Bayern München koos.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen