Nederland
2 – 0
Oostenrijk

Afellay zet definitief punt achter fraaie loopbaan

Afellay zet definitief punt achter fraaie loopbaan

31 januari 2021 – Ibrahim Afellay heeft definitief een punt gezet achter zijn loopbaan. De 34-jarige ex-middenvelder zat sinds zijn contract bij PSV deze zomer afliep al zonder club en hoopte nog op een laatste avontuur, maar kreeg niet meer de gewenste aanbieiding. Daarom besloot Afellay de stekker uit zijn loopbaan te halen.

Dat heeft de ex-middenvelder bevestigd in Studio Voetbal. "De laatste weken waren er wel wat aanbieidingen, maar ik heb altijd al gezegd dat het niet ten koste van alles mocht gaan." Afellay kende een uiterst fraaie loopbaan. Als jonge speler brak hij door bij PSV en speelde hij zich in de kijker van de internationale wereldtop. Het leverde hem en transfer op naar FC Barcelona.

Mede door blessureleed lukte het hem echter niet door te breken in Camp Nou. Ook bij Schalke 04, Olympiakos en Stoke City kon hij zijn belofte nooit inlossen. Afellay schopte het tot 54 interlands voor het Nederlands elftal, waarmee hij in 2010 de finale van het WK haalde. Met PSV kroonde hij zich viermaal tot landskampioen. Vorig seizoen besloot hij terug te keren, maar lukte het hem niet om fit te geraken.

gerelateerd