BREAKING: 'Ajax haalt Idrissi als vervanger vertrekkende Promes'

31 januari 2021, 21:56   Bijgewerkt: 31 januari 2021, 22:22

Ajax gaat zich op de slotdag van de transfermarkt versterken met Oussama Idrissi, zo melden Voetbal International en De Telegraaf. De Marokkaanse aanvaller komt bij Sevilla niet in de plannen voor en maakt op huurbasis de overstap naar Amsterdam. Idrissi wordt in de Johan Cruijff Arena de vervanger van de vertrekkende Quincy Promes. 

Promes lijkt terug te keren naar Spartak Moskou, de Russische club waar hij de grootste successen in zijn loopbaan beleefde. Omdat er daardoor een gat in de selectie van Ajax ontstaat, halen de Amsterdammers Oussama Idrissi terug naar de Eredivisie. De aanvaller verkaste na vorig seizoen nog naar Sevilla, maar komt daar nauwelijks in de plannen voor.

Ajax gaat Idrissi huren met optie tot koop. Eerder deze transferwindow versterkte Ajax zich al met spits Sébastien Haller. Met de komst van Idrissi heeft coach Erik ten Hag weer de beschikking over het gewenste aantal aanvallers. De overstap van Idrissi is pikant te noemen. De aanvaller droeg in de jeugd namelijk het shirt van Feyenoord, waar hij nooit doorbrak.

Via FC Groningen belandde de buitenspeler bij AZ, waar hij twee uiterst succesvolle seizoenen beleefde. In zijn laatste seizoen was de 24-jarige aanvaller nog bij achttien goals betrokken. Daarvoor had hij slechts 25 optredens nodig. In zijn voorlaatste wedstrijd op de Nederlandse velden deed hij zijn nieuwe werkgever nog pijn. Met AZ won hij met 0-2 in de Arena, mede dankzij zijn fraaie treffer.

Een miljoenenstap naar Sevilla leek de juiste keuze, maar die overstap is tot dusverre een teleurstelling. In La Liga schopte hij het tot slechts drie wedstrijden, waarin hij niet trefzeker was. Ook in de Copa Del Rey (vier) en de Champions League (drie) bleef hij droog staan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen