Cambuur knokt zich met moeite langs taai MVV

31 januari 2021, 21:52

Eenvoudig was het niet, maar Cambuur zal niet minder tevreden zijn met de drie punten die het overhield aan de ontmoeting met MVV Maastricht. De Friese koploper won in eigen huis met 2-0 en behield daarmee de koppositie in de Eerste Divisie. Zoals gewoonlijk was Robert Mühren van grote waarde.

'Jaaaaaa, de Maastrichtse muur ligt omver!', twitterde de uitgelaten media-afdeling van SC Cambuur direct na de openingstreffer van Robert Mühren. Het toonde de opluchting van de Leeuwarders perfect aan. Cambuur beet zich lange tijd stuk op de laagvlieger en moest langzaam gaan vrezen voor puntverlies, totdat Robert Mühren de ban brak.

Met zijn 21ste goal in evenveel duels was de spits van Cambuur opnieuw van enorme waarde. Na een voorzet vanaf de linkerkant kon hij de bal tegen de touwen werken. Een kwartier later verzekerde de koploper zich van drie uiterst belangrijke punten. Met een fraaie schuiver van afstand verdubbelde Mees Hoedemakers de score.

Cambuur blijft daarmee koploper en verhoogde het puntenaantal naar 53. Almere City komt maandagavond nog in actie. De nummer twee komt met een overwinning op bezoek bij NAC weer op gelijke hoogte. De bovenste twee ploegen promoveren naar de Eredivisie. Het verschil met nummer drie De Graafschap bedraagt inmiddels zes punten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen