ErediVisie: Burgzorgt, Vitesse – lentement, Advocater verdwenen

1 februari 2021, 12:01   Bijgewerkt: 1 februari 2021, 12:46

Super Januari werd afgesloten met een Super Sunday. De heerlijke krakers in de Eredivisie hadden allemaal hun eigen verhaal, maar het laatste hoofdstuk kent wel een eenduidige conclusie: Ajax is de grote winnaar. Gelukkig gebeurde er nog veel meer op de velden dan dat en zoals elke week maken we de balans op in onze wekelijkse rubriek ErediVisie, waarin we de opvallendste dingen op een rij zetten.

Doelpuntendroogte bij FC Twente

Drie speelrondes geleden was FC Twente nog een veelscorende aanvalsmachine, dat meer goals had gemaakt dan Feyenoord en Vitesse en op de ranglijst van gescoorde treffers alleen Ajax, PSV en AZ voor zich hoefde te dulden. Inmiddels is dry januari volop toegeslagen bij de Tukkers. Drie wedstrijden op rij werd er helemaal niet gescoord: opgeteld al 338 minuten zonder goal. Aanwinst Luciano Narsingh krijgt de bal er niet in, Queensy mist Menig kans én zag een goal afgekeurd worden tegen sc Heerenveen. Dan de Braziliaanse clubtopscorer, die doet ook opeens tranquilo: hij vond in 2021 het net nog niet, terwijl ook winteraanwinst Abass het nog niet Issah. Wie doorbreekt deze doelpuntloze periode in Enschede? 

{image[345573][right-half][]}Burgzorgt voor drie punten met derde goal op rij

Heracles Almelo won zaterdagavond in eigen huis met 1-0 van FC Groningen. Het enige doelpunt van de thuisploeg kwam van de voet van Delano Burgzorg. Na treffers tegen achtereenvolgend sc Heerenveen en PEC Zwolle passeerde de spits ook Sergio Padt van FC Groningen. De spits, die eerder dit seizoen nog onder vuur lag omdat hij regelmatig te laat kwam, lijkt met drie goals op rij zijn draai dus te hebben gevonden in de ploeg van Frank Wormuth. Vrijdagavond staat de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard op de planning. Yanick van Osch is in ieder geval gewaarschuwd.

Oh Oh Den Haag?

De fans van ADO Den Haag zullen de afgelopen weken moeite hebben gehad het aantal nieuwe spelers bij te houden. Van de veertien voetballers die zondagavond tegen Sparta Rotterdam (1-1) speelden, stonden er vorig seizoen slechts vier onder contract bij de club. Het legio nieuwelingen moet trainer Ruud Brood helpen in de jacht op handhaving. Na het puntje tegen Sparta is het gat met hekkensluiter FC Emmen weliswaar groter geworden, maar ADO staat nog altijd in de gevarenzone. De Hagenaars hebben nog veertien duels om plek zeventien te verlaten. Na vandaag, Deadline Day, kunnen ze geen spelers meer halen. Loopt het opnieuw goed af in de Hofstad?

{image[345451][left-half][]}Vitesse – lentement

Als Thomas Letsch met zijn elftal 'gewoon' had gewonnen van VVV-Venlo en RKC Waalwijk – duels die op voorhand geen problemen hadden mogen geven – dan hadden de Arnhemmers op een royale tweede plaats gestaan, met koploper Ajax nog altijd in het vizier. De nederlaag in Venlo dreunde daarentegen na in het veldspel tegen Brabanders afgelopen weekend. Middenvelder en doelpuntenmaker Riechedly Bazoer merkte op dat de Arnhemmers opeens angstig waren aan de bal. Nergens voor nodig, maar het betekende wel het tweede, kostbare puntverlies op rij. Het de laatste maanden zo snel oprukkende Vitesse, heeft even een stapje terug gedaan. Vitesse – lentement.

Advocater weggespoeld

Feyenoord sloot een teleurstellende maand winnend af tegen PSV. De Rotterdammers kwamen afgelopen week in het nieuws omdat de spelers overhoop zouden liggen met trainer Dick Advocaat. In de eigen Kuip lieten de spelers echter zien voor hun coach door het vuur te gaan. Door doelpunten van Mark Diemers, Steven Berghuis en Bryan Linssen stond het halverwege al 3-0. In de tweede helft kon alleen Ibrahim Sangaré nog wat terugdoen namens de gasten. "Ik ben blij dat ze het zo goed opgepakt hebben", sprak Advocaat na afloop tegenover ESPN over zijn spelers. Het was een alles-of-niets-wedstrijd in Rotterdam, wat dus duidelijk alles werd.

En dan nog even dit...

Adam Middenvelder

Griekse goalgetter Giorgos Giakoumakis

Dusaangever Tadic

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen