Ten Hag na zware maand: "Nu komt Super Februari eraan"

31 januari 2021, 20:16   Bijgewerkt: 31 januari 2021, 23:47

Erik ten Hag is trots op zijn Ajax, dat Super Januari zondagavond besloot met een klinkende 0-3 overwinning bij AZ. De Amsterdammers hebben een voorsprong van zeven punten op achtervolger PSV en de oefenmeester erkent dan ook dat zijn ploeg een fraaie stap heeft gezet richting de landstitel.

"We hebben een mooie stap gezet, maar in januari kun je niks winnen", aldus Ten Hag voor de camera van de NOS. "Het is nog een lange rit. Om het in wielrennerstaal te zeggen: Parijs is nog ver. Het ging veel over Super January, maar nu komt Super Februari er aan. We hebben om de drie dagen een wedstrijd. Dat zijn ongelooflijke krachtsinspanningen. Er kunnen altijd spelers uitvallen en dan moeten we dat opvangen."

Ten Hag is dan ook blij dat hij kan bouwen op zijn voltallige selectie. "Er zit karakter in deze ploeg en dan bedoel ik eigenlijk in de hele kleedkamer. Die hebben we nodig want er komen veel wedstrijden aan. Ik moet mijn ploeg een groot compliment maken voor deze maand. In een druk schema met veel wedstrijden hebben we goed gepresteerd. We hebben ook mindere wedstrijden gespeeld, maar toch gewonnen."

Op bezoek bij AZ speelde Ajax met Daley Blind en Devyne Rensch. De gastheer had totaal geen grip op de vleugelverdediger en dat was ook de bedoeling, zo verzekerde Ten Hag. "We wilden de ruimte pakken in de rug van de aanvallers van AZ. Blind en Rensch hebben veel voetballend vermogen. Als je die op de flanken hebt dan ligt daar de sleutel. Ook het gevaar Boadu hebben we achterin goed bestreden."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen