Sparta kan Haagse muur niet slechten en pakt punt

Sparta kan Haagse muur niet slechten en pakt punt

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

31 januari 2021 – Na een matige wedstrijd, die vaak in een te laag tempo werd gespeeld, hebben ADO en Sparta elkaar in evenwicht gehouden. Na een gezapige eerste helft leken de ploegen met 0-0 de kleedkamers in te gaan, maar kort voor rust bracht Tomislav Gomelt ADO met een goede kopbal op voorsprong. In de tweede helft maakte invaller Reda Kharchouch de 1-1. Daarna drong Sparta aan, maar uiteindelijk bleef het bij een gelijkspel, waar beide ploegen niets mee opschieten.

ADO was deze week weer druk bezig op de transfermarkt. Het team van Ruud Brood, dat voorafgaand aan deze wedstrijd op de voorlaatste plaats stond, liet drie spelers gaan. Daartegenover stond echter het aantrekken van Bobby Adekanye en Youness Mokhtar. Beide spelers startten vandaag gelijk in de basis tegen Sparta, en ook keeper Martin Fraisl kreeg zijn eerste speelminuten voor de club uit Den Haag. Sparta won de eerste onderlinge confrontatie dit seizoen in de competitie met maar liefst 6-0, en om de aansluiting op het linkerrijtje te houden moest er ook vandaag gewonnen worden. Daartoe koos Henk Fräser weer voor de gebruikelijke 4-2-3-1-opstelling, waardoor er weer een basisplaats was voor Sven Mijnans.

Hoewel hij niet in de aanval betrokken was, kreeg zijn ploeg wel de eerste kans van de wedstrijd. Na een goede ingreep van Bryan Smeets op het middenveld schoot Mario Engels uiteindelijk met een volley over. Veelvuldig kwam ADO ook niet verder dan het middenveld, omdat Sparta zeer hoog druk zette. Fraisl werd daardoor vaak gedwongen om de bal lang te spelen, waarna de kopduels op het middenveld vaak werden verloren door de Hagenaren. ADO speelde echter erg compact, waardoor Sparta vervolgens niet heel veel creëerde. Als de thuisploeg wel onder de hoge druk uit wist te voetballen lieten de vleugelspelers soms een aardige actie zien, maar het strafschopgebied werd ook door ADO nauwelijks bereikt. Omdat ook het tempo bij beide ploegen niet al te hoog was, kregen de enkele aanwezigen in het stadion een gezapige eerste helft voorgeschoteld.

Toch kwam er in de slotfase nog enige actie. Waar Marko Vejinovic na een snelle uitbraak nog op een Sparta-rug stuitte, schoot Abdou Harroui uit de daaropvolgende counter slechts centimeters naast. Uiteindelijk was het ADO dat het eerste doelpunt maakte. De eerste kopkans kon Sparta-keeper Maduka Okoye nog keren, maar na de volgende corner had hij geen reactie op de kopbal van Gomelt. ADO kwam zo op slag van rust op voorsprong, wat voor Sparta een hard gelag was.

Bij Sparta keerden Mijnans en Smeets na de rust niet meer terug; zij werden vervangen door Jeffry Fortes en Danzell Gravenberch. ADO was echter de meer dreigende ploeg in de eerste fase van de tweede helft. Met lange ballen en redelijk combinatiespel waren ze kort de betere ploeg, maar kansen bleven schaars. Naarmate de helft vorderde, begon ook Sparta meer te voetballen en begon de thuisploeg steeds meer afwachtend te gaan voetballen. Voetballend was het echter nog steeds niet goed, wat Fraser onderstreepte door nogmaals een dubbele wissel door te voeren. Dit leidde gelijk tot de 1-1; na een goede voorzet van Lennart Thy kopte de net ingevallen Kharchouch de gelijkmaker binnen.

Daarna roken de bezoekers bloed. Ze voerden de druk op, waardoor ADO steeds meer terug begon te lopen. Sparta kon daardoor het middenveld gemakkelijk domineren, wat leidde aantrekkelijk combinatiespel, maar niet gelijk tot vele kansen. De eindpass ontbrak namelijk nog wel eens, en ook de aannames van de spitsen waren soms niet goed. Ondertussen koesterde ADO het punt, en rekte het op alle mogelijke manieren tijd. Hierdoor zat er ook weinig ritme in de wedstrijd, wat vooral ADO ten goede kwam. In de slotfase kreeg Sparta via Abdou Harroui en Gravenberch nog grote kansen, maar bleef het bij 1-1. Hiermee schieten beide ploegen weinig op; Sparta verliest de aansluiting bij de subtop, terwijl ADO Willem II ziet passeren.

Opstellingen en beoordelingen*:

ADO Den Haag: Martin Fraisl 6; Juan Familia-Castillo 6, Boy Kemper 5,5, Dario Del Fabro 5,5, Milan van Ewijk 5,5; John Goossens 5 (69. Shaquille Pinas 5,5), Marko Vejinovic 6, Tomislav Gomelt 5,5; Youness Mokhtar 5,5 (72. Amar Catic -), Michiel Kramer 5,5, Bobby Adekanye 5 (59. Vincente Besuijen 5). 

Sparta Rotterdam: Maduka Okoye 6,5; Mica Pinto 5,5, Michael Heylen 5,5, Tom Beugelsdijk 6, Dirk Abels 5,5; Adil Auassar 5 (65. Laros Duarte 5,5), Abdou Harroui 6; Bryan Smeets 6 (46. Danzell Gravenberch 5,5), Mario Engels 5 (65. Reda Kharchouch 6), Sven Mijnans 5 (46. Jeffry Fortes 5,5); Lennart Thy 5,5.

Man of the match: Maduka Okoye

*: Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Reacties

gerelateerd