Advocaat na roerige week: "Dit hadden we nodig"

31 januari 2021, 17:35

Dick Advocaat was dolblij dat zijn ploeg een onrustige week afsloot met een overwinning. Nadat de Rotterdammers vorig weekend met 2-3 verloren van AZ en ook bij sc Heerenveen (3-0) een pak slaag kregen, raakte Advocaat in discussie met zijn spelersgroep. Een overwinning op PSV (3-1) bleek het perfecte medicijn.

"Dat hadden we nodig", sprak de opgeluchte oefenmeester op de persconferentie na afloop. "Vooral tegen PSV is dit een uitstekende prestatie van de jongens. Je weet dat zij namelijk ontzettend veel individuele kwaliteiten hebben, zeker voorin. Daarom hebben we achterin alles vast gezet. In de eerste helft hebben we daardoor ook voetballend goed meegedaan."

Lees ook: Geprikkelde Berghuis spreekt van 'fantastische' overwinning

Voor rust counterde Feyenoord na drie treffers, iets wat de bezoekers uit Eindhoven niet meer om konden draaien. Toch zag hij dat de concurrent beter uit de kleedkamer kwam. "PSV nam in de tweede helft veel meer risico. We kwamen er maar moeizaam onderuit. Toch hielden we defensief gezien relatief goed stand." Het verschil tussen beide ploegen bedraagt nu vijf punten in het voordeel van PSV.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen