Gevoelige tik Atalanta, Strootman en Genoa vervolgen opmars

Gevoelige tik Atalanta, Strootman en Genoa vervolgen opmars

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

31 januari 2021 – Met Marten de Roon, maar zonder Hans Hateboer en Robin Gosens heeft Atalanta de vijfde plaats aan Lazio moeten laten. De Romeinen maakten een einde aan een reeks van tien wedstrijden zonder nederlaag voor Atalanta. Lazio hield de uitstekende serie van de laatste weken wél in stand.

Snel de bal uit het net halen en neerleggen voor de aftrap, zodat Atalanta nog snel kon gaan jagen op de gelijkmaker. Die droom kon echter een minuut na de aansluitingstreffer echter alweer uit het hoofd worden gezet. Een fout van Pierluigi Collini werd genadeloos afgestraft door Vedat Muriqi, waardoor de drie punten mee naar Rome gingen.

Atalanta kreeg al na drie minuten een gevoelige tik, nadat Adam Marusic de score opende namens Lazio. Kort na rust verdubbelde Joaquin Correa de score en leek Atalanta zich neer te moeten leggen bij een nederlaag. De 1-2 kwam er nog, maar bleek niet genoeg voor de overwinning. Daar kon Sam Lammers geen verandering in brengen. De spits kwam als invaller binnen de lijnen en stond aan de basis van de 1-2 van Mario Pasalic, maar zag zijn ploeg een gevoelige tik incasseren.

Door de overwinning steeg het Lazio van bankzitter Wesley Hoedt naar de vijfde plaats in de Serie A. Atalanta staat nu zesde en heeft een achterstand van één punt op de top vier, die rechtgeeft op deelname aan de Champions League. Nummer vier AS Roma komt echter zondagavond nog in actie.

Crotone - Genoa: 0-3
Met Kevin Strootman in de ploeg heeft Genoa de weg omhoog in de Serie A ingezet. Ook Crotone werd verslagen (0-3), waardoor het gat met de degradatiestreep opnieuw groeide. Oud-Heraclied Lennard Czyborra droeg met een doelpunt bij aan de belangrijke driepunter. Genoa bezet nu de veertiende plaats, met zes punten voorsprong op de degradatiestreep.

gerelateerd