Petrovic leidt Willem II naar zege in degradatiekraker

31 januari 2021, 16:23   Bijgewerkt: 31 januari 2021, 17:00

Bij het debuut van hoofdtrainer Zeljko Petrovic heeft Willem II direct uitstekende zaken gedaan in de strijd om handhaving. Hekkensluiter FC Emmen, dat nog altijd zonder zege is, werd met 2-0 verslagen. Het verschil tussen de twee laagvliegers was niet groot, maar Willem II sloeg uit de spaarzame kansen in het rommelige degradatieduel wel toe en Emmen deed dat niet. Door de nederlaag staat het water nu tot aan de lippen bij de club uit Drenthe, terwijl Willem II sinds 21 november 2020 weer eens won.

Als nummer zeventien en achttien begonnen Willem II en FC Emmen op deze zondagmiddag aan de wedstrijd. Kijkend naar het verschil in punten telde voor de Drentenaren alleen een overwinning in dit pure degradatieduel, alleen een zege zou de achterstand van vier punten op Willem II weer draaglijk maken. De Tilburgers, met een magere tien punten op zak, staan sinds vrijdag onder leiding van Zeljko Petrovic. Hij volgde de ontslagen Adrie Koster op en moet de nummer vijf van vorig seizoen behoeden voor degradatie. Daarvoor moest Willem II een gat van vijf punten overbruggen, om in hun geval de veilige vijftiende plaats te bereiken.

De vele overtredingen leidden tot evenzoveel vrije trappen, waaruit Willem II en Emmen echter geen gevaar konden stichten. Want de meeste van deze dode spelmomenten hadden net zo'n bedenkelijk niveau als het voetbal dat op de mat werd gelegd. Desondanks werd er richting de pauze nog gescoord: Mats Köhlert werd weggestoken door Kwasi Wriedt, gaf voor en zag Ché Nunnely bij de tweede paal binnentikken voor de 1-0. 

Bij Emmen viel op dat de moed direct in de schoenen zakte. Opeens sloeg de twijfel toe aan de bal en was het beetje overtuiging dat tot aan de tegengoal wel aanwezig was geweest, verdwenen. Het rustsignaal van Kuipers kwam daarom als geroepen, in de kleedkamers kon Emmen zich herpakken en bedenken hoe het deze onbevredigende achterstand om kon zetten in een resultaat. Twee jaar geleden was het de Drentenaren zelfs gelukt om van 0-2 terug te komen tot 3-2, dus alles was nog mogelijk. Die 3-2 zege was overigens ook de laatste keer dat Emmen won op vreemde bodem.

De 2-0 betekende alle hens aan dek voor Emmen, dat nu echt niet meer kon wachten op foutjes van Willem II. Op een grote kans na van De Leeuw (knappe redding Jorn Brondeel) en een kopballetje van Nikolai Laursen speelde de rode lantaarndrager echter niets klaar. Tekenend was het terugleggen van Laursen op invaller Anco Jansen: net te zacht, waardoor Jansen niet vol kon uithalen voor de aansluitingstreffer.

Met man en macht bleef Emmen in het laatste kwartier op zoek gaan naar een goal, terwijl Willem II tegenhield en wachtte op kans voor een counter. Maar zoals de aanvalspogingen van Emmen tegenvielen, waren de weinige uitbraken van Willem II net zo ongevaarlijk. Dus bleef het bij 2-0 en zegevierde Willem II eindelijk weer eens. Belangrijker was dat het Emmen voorlopig van zich af heeft geschud. Daar is het nu echt alarmfase en lijkt degradatie alleen theoretisch af te wenden.

Opstellingen en beoordelingen*:

Willem II: Jorn Brondeel 7.5, Leeroy Owusu 6, Freek Heerkens 5.5 (26. Jan-Arie van der Heijden 5.5), Sebastian Holmén 6, Derrick Köhn 5, Ché Nunnely 5.5 (74. Ole Romeny -), Pol Llonch 5.5, Wesley Spieringhs 6.5, Mats Köhlert 7 (74. Mike Trésor -), Evangelis Pavlidis 5, Kwasi Wriedt 6.5 (58. Lindon Selahi 5).

FC Emmen: Dennis Telgenkamp 5, Glenn Bijl 4.5, Miguel Araujo 4, Nick Bakker 5, Caner Cavlan 5, Jari Vlak 5, Hilal Ben Moussa 5 (70. Anco Jansen 5), Nikolai Laursen 4 (81. Didier La Torre -), Sergio Peña 5, Kerim Frei 5.5, Michael de Leeuw 5.

Man of the match: Jorn Brondeel

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen