Tuchel grijpt eerste zege als trainer van Chelsea

31 januari 2021, 14:54

Het lukte Thomas Tuchel midweeks tegen Wolverhampton Wanderers niet om te winnen bij zijn debuut als Chelsea-trainer, maar zondag heeft de topclub wel drie punten gepakt. Zonder Hakim Ziyech, die rust kreeg, werd Burnley met 2-0 opzij geschoven.

Burnley won twee wedstrijden op rij en zette een stunt neer op bezoek bij Liverpool, maar kwam er zondag op Stamford Bridge niet aan te pas. Toch duurde het lang voordat de eerste goal viel. Chelsea had veel de bal, maar deed daar weinig mee. Eigenlijk was de grootste kans in de eerste helft voor Christian Pulisic, maar hij schoof naast. In de veertigste minuut was het dan wel raak. In de omschakeling handelden Mason Mount en Jorginho snel, waardoor Calum Hudson-Odoi het vijandelijke strafschopgebied in kon dribbelen. Hij gaf prima mee op rechtsback Cesar Azpilicueta die hard en zuiver raak schoot: 1-0.

Ook na rust was het strijdplan van Burnley nog hetzelfde: de ploeg van Sean Dyche zakte in en hoopte uit een counter gevaarlijk te worden. Dat lukte echter zelden. Het was wachten op de 2-0 voor het veel sterkere Chelsea en die viel in de slotfase. Marcos Alonso nam de bal sierlijk aan schoot de bal hard langs Nick Pope. De linksback kreeg van Tuchel de voorkeur boven de peperdure aanwinst Ben Chilwell, die op de bank zat. De goal was een bevrijdende en verdiende treffer voor Chelsea.

Voor Chelsea is het pas de tweede overwinning in de laatste zeven duels en dus de eerste onder Tuchel. Chelsea bezet de zevende plaats in de Premier League, terwijl Burnley zestiende staat.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen