Giakoumakis is op recordjacht en scoorde elf keer in januari

31 januari 2021, 10:05

De statistieken van Georgios Giakoumakis kunnen gerust bizar worden genoemd. De Griekse zomeraanwinst van VVV-Venlo vond ook zaterdag het net tegen Fortuna Sittard en voerde zijn seizoenstotaal daarmee verder op naar 21. Dat is al zes doelpunten meer dan waarmee Steven Berghuis en Cyriel Dessers in het afgelopen seizoen topscorer werden.

Uiteraard moet gezegd dat het vorige seizoen vroegtijdig werd afgebroken. Op het moment dat dat gebeurde, stonden Berghuis en Dessers op vijftien doelpunten. Giakoumakis is dat aantal met 21 nu al ruim gepasseerd. Opmerkelijk is tevens dat Giakoumakis nu al evenveel goals heeft als de topscorers van de seizoenen 2016/2017 en 2017/2018. Nicolai Jørgensen werd in 2017 topscorer met 21 goals, terwijl Alireza Jahanbakhsh het jaar daarna hetzelfde aantal bereikte. Het wordt nog wel een klus voor Giakoumakis om de aantallen van topscorers Luuk de Jong en Dusan Tadic, die samen topscorer werden in 2019, te evenaren of te verbeteren. Die twee spelers maakten er toen 28.

Als Giakoumakis de vorm van de maand januari doortrekt, moet dat geen probleem zijn. De Griekse spits kwam in die maand tot liefst elf doelpunten in de Eredivisie. Een bizar aantal. Volgens Voetbal International maakte alleen Marco van Basten ooit meer goals in een maand: de oud-Ajacied kwam in september 1985 tot twaalf treffers.

Bijzonder is daarnaast ook dat alleen Coen Dillen en Tonny van der Linden in hun eerste twintig wedstrijden in de Eredivisie meer goals maakten dan Giakoumakis. Zij kwamen allebei tot 22 goals, terwijl de VVV-spits dus op 21 staat.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen