Mous profiteert van vertrek Zetterer: "Tweede keeper zijn is lastig"

Mous profiteert van vertrek Zetterer: "Tweede keeper zijn is lastig"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

31 januari 2021 – Voor Xavier Mous heeft het vertrek van Michael Zetterer goed uitgepakt. Zaterdagavond stond de Nederlandse goal, die tweede keeper was achter Zetterer, in het doel van PEC Zwolle vanwege het vertrek van de nummer één naar Werder Bremen. Mous is blij dat hij de kans kreeg.

PEC Zwolle speelde in de slotfase met 3-3 gelijk bij FC Utrecht. Mous kijkt met gemengde gevoelens terug op die wedstrijd. "Je bent nooit blij met drie tegendoelpunten, maar ik heb een hoop lekkere ballen kunnen pakken en ben heel blij dat ik weer gespeeld heb. We hadden eigenlijk met drie punten naar huis gemoeten, maar al met al ben ik wel tevreden", zegt Mous tegen RTV Oost. "Ik hoorde gisterenmiddag dat ik ging spelen. Qua training is er niet eens een verschil, alleen dat je gaat spelen en niet op de bank zit. Dat is wel leuk. Dan komt er weer wedstrijdspanning bij kijken, want dat had ik wel gemist."

Met andere verwachtingen tekende Mous in 2019 bij PEC. Die club nam hem destijds over van SC Cambuur. Mous begon als basisspeler, maar kwam later op de bank terecht. "Dat is ontzettend lastig en heel moeilijk om mee om te gaan. Op lange termijn heb ik er wel iets van geleerd, maar op dat moment ben je er natuurlijk absoluut niet blij mee. Ik kan me ook heel moeilijk schikken in die rol van tweede keeper. Maar dan kun je twee dingen doen: de handdoek in de ring gooien, of gewoon gas geven en zorgen dat je er staat als dat moet. Dat laatste heb ik gedaan", weet Mous.

Door het plotselinge vertrek van Zetterer is de kans groot dat PEC nog een doelman gaat aantrekken. Mous hoopt uiteraard dat hij ook volgende week nog de eerste keeper is. "Dat wil ik natuurlijk het liefst. Het enige wat ik kan doen is hard trainen en gas blijven geven. Daarna is het aan de trainersstaf."

Reacties

gerelateerd