Kluivert trots op Lang: "Samen bij Oranje zou leuk zijn"

31 januari 2021, 09:15

Door zijn goede prestaties bij Club Brugge, wordt de naam van Noa Lang ook steeds vaker in verband gebracht met het Nederlands elftal. De aanvaller zat nog niet eerder bij de spelersgroep van Oranje, maar hij presenteert zich in de Belgische competitie wel als een kandidaat voor de nationale ploeg. Dat vindt Justin Kluivert ook.

Kluivert, die zelf bij RB Leipzig speelt, houdt de verrichtingen van zijn maatje goed in de gaten. "Als je weggaat uit Nederland word je snel volwassener. Spelen op het hoogste niveau verandert je als mens en als speler. Dat is ook wat Noa nodig had. Dit is een nodige stap geweest en er gaan er nog meer komen. Als Noa zo doorgaat, dan kan hij zéker de absolute top bereiken. Ik heb er alle vertrouwen in", vertelt Kluivert aan het Algemeen Dagblad.

Het lijkt de door AS Roma verhuurde buitenspeler fantastisch om samen bij Oranje te zitten. "Samen bij Oranje zou heel leuk zijn." zegt Kluivert. "En als ik eerlijk ben, dan is dat ook mogelijk. Het is alvast een droom die we delen." De buitenspeler weet dat zijn boezemvriend te boek staat als een 'aparte jongen'. "Zo ken ik hem ook", zegt Kluivert. "Je moet hem de vrijheid laten om zijn eigen keuzes te maken. Op en naast het veld. Pas dan kun je het beste in hem naar boven halen. Nu voelt hij zich goed - Noa is op zijn gemak. En dan zie je tot wat hij in staat is. Of deze stap noodzakelijk was? Ik weet wat hij kan. Of dat bij Ajax eruit was gekomen zoals nu bij Brugge, dat is moeilijk te zeggen. Het maakt ook niet zo heel veel uit. Dat Ajax hem liet lopen? Achteraf zeggen mensen altijd of iets goed of slecht is geweest, maar je weet het nooit. Op dat vlak zijn we hetzelfde – we kijken nooit achterom. Dat is ook de reden waarom we altijd naar elkaar toe zijn gekropen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen