'City verhuurt Braaf aan Udinese', El Sharaawy terug bij AS Roma

30 januari 2021, 23:54

Manchester City-talent Jayden Braaf is vermoedelijk hard op weg naar Udinese. De Serie A-club zou volgens diverse Engelse en Italiaanse media zo'n acht tot twaalf miljoen euro over hebben voor de talentvolle Nederlandse buitenspeler, die overigens wel eerst wordt gehuurd. Bij de Premier League-club is hij nog geen eens een vaste waarde bij de B-ploeg en wacht ook nog altijd op zijn debuut bij The Citizens. Mogelijk komt die er dus niet meer als de koopoptie gelicht gaat worden.

De jeugdinternational van Oranje wordt namelijk voor zes maanden gehuurd door de Serie A-ploeg van Manchester City, waarbij het dus wel een koopoptie van een bedrag rond de tien miljoen euro heeft bedongen. Braaf zal veel indruk moeten maken om Udinese ook daadwerkelijk dat bedrag te laten betalen, want dan zou hij een van de duurste ooit worden voor de Italiaanse club. Volgens transferspecialist Fabrizio Romano komt de deal op korte termijn rond. 

El Shaarawy terug in Rome

Ook AS Roma heeft de aanvalslinie kort voor het verstrijken van de transferdeadline versterkt. Stephan El Shaarawy maakt transfervrij de overstap naar de nummer vier van de Serie A. De Italiaan beleefde drie uiterst succesvolle seizoenen in Rome, met veertig treffers tot gevolg. In 2019 verkaste hij voor een lucratief avontuur naar het Chinese Shanghai Shenhua.

Op 28-jarige leeftijd keert hij terug op de Europese velden. "Toen ik voor het eerst arriveerde in Roma, merkte ik hoe snel deze club en deze stad een diepe indruk op mij maakten", sprak de gelukkige aanvaller tijdens zijn presentatie. "AS Roma zit voor altijd in mijn hart. Nu kan ik niet wachten om de clubkleuren weer te verdedigen." Bij de Romeinen wordt hij ploeggenoot van Rick Karsdorp. Deze transfer is door de Romeinen overigens in tegenstelling tot de komst van Braaf door Udinese al wel bevestigd. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen