Bazoer eerlijk over wereldgoal: "Was niet bewust"

30 januari 2021, 23:16   Bijgewerkt: 30 januari 2021, 23:28

Riechedly Bazoer maakte zaterdagavond een prachtig doelpunt tegen RKC Waalwijk. Vanaf de linkerkant van het veld gaf hij met zijn chocoladebeen voor, maar in plaats van zijn beoogde bestemming Matus Bero belandde de bal over keeper Kostas Lamprou heen in het net. Een wereldgoal of heel veel geluk? "Nee, het was geen bewuste goal", glimlachte Bazoer.

Dat vertelde hij tegenover ESPN. "Ik moet wel eerlijk zijn. Ik zag Bero lopen in de zestien en wilde de bal voorgeven. Ik raak de bal verkeerd, of ja. Uiteindelijk goed, maar ik wilde een voorzet geven op Bero en de bal vliegt net over de keeper heen", aldus Bazoer over zijn bijzonder fraaie doelpunt. Wel had hij even gekeken waar Lamprou stond, maar met links was een voorzet het eigenlijke doel van de middenvelder.

"Lamprou is natuurlijk niet de allergrootste keeper, met alle respect. Dus als je de bal goed hoog schiet, dan kan die erin vliegen", zei Bazoer, die dacht de winnende goal te maken, maar Richard van der Venne nog gelijk zag maken namens RKC Waalwijk in het slot van het duel. En dat betekende de tweede tik in korte tijd voor de Arnhemmers. En daar baalde Bazoer ook stevig van.

"We zaten totaal niet in de wedstrijd. Tegen VVV hebben we een dreun gehad, ja, maar dan is er eigenlijk nog niks aan de hand. Vervolgens durven we niet meer te voetballen, durven we de vrije man niet meer in te spelen, we zijn niet scherp. Andere duels hebben we een hoog niveau gehaald, dus we moeten niet bang zijn en vooral vertrouwen houden, dat hebben we veel wedstrijden gedaan", oordeelde de middenvelder.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen