'Zirkzee op huurbasis naar Parma, ook Feyenoord kan profiteren'

30 januari 2021, 23:15

Joshua Zirkzee staat op het punt Bayern München te verruilen voor Parma. De negentienjarige spits is zelf akkoord en zag vandaag ook de clubs een deal sluiten. Momenteel is de transfer in de afrondende fase en lijkt de deal morgen wereldkundig te worden. Ook Feyenoord volgt de ontwikkelingen met bovengemiddelde interesse.

Zirkzee wordt tot het einde van het seizoen verhuurd aan Parma, met een optie tot koop die vijftien miljoen euro bedraagt. Dat meldt transferspecialist Fabrizio Romano op Twitter. Dat laatste is een interessant zinnetje voor Feyenoord in het huurcontract van de jonge spits. Zirkzee doorliep namelijk een deel van de jeugdopleiding van de Rotterdammers en ontvangt daarom een opleidingsvergoeding van rond de 75.000 euro, mocht Parma gebruik willen maken van de koopoptie.

Zirkzee acteerde vorig seizoen nog als tweede spits achter Robert Lewandowski, maar is door de komst van Eric-Maxim Choupo-Moting gedaald in de pikorde. Dit seizoen kwam hij nog nauwelijks in de plannen voor bij de Duitse kampioen, waardoor hij op huurbasis mag verkassen. Eintracht Frankfurt en FC Köln toonden al interesse, maar zijn afgehaakt. 

Bij Parma moet Zirkzee, die naast de jeugd van Feyenoord ook die van ADO Den Haag diende, gaan strijden tegen degradatie. Parma bezet momenteel de negentiende plaats in de Serie A en is twee punten verwijderd van de veilige zeventiende plaats. Een van de concurrenten is Genoa, waar nieuwkomer Kevin Strootman de laatste weken aan een knappe opmars helpt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen