Vitesse maakt na gelijkspel tegen RKC pas op de plaats

30 januari 2021, 22:57   Bijgewerkt: 31 januari 2021, 09:15

Vitesse heeft zich zaterdagavond in eigen huis niet langs RKC Waalwijk kunnen knokken. Na een duel dat lange tijd niet los wilde komen, zorgden prachtige goals van Riechedly Bazoer en Richard van der Venne voor het begin van een enerverende slotfase. Vitesse had daarin de overhand, maar wist niet meer te scoren. Het moet zodoende na eerder al de nederlaag tegen VVV-Venlo even pas op de plaats maken in de strijd om de bovenste plaatsen (1-1).

Vitesse moest in eigen huis op zoek naar eerherstel nadat het enkele dagen eerder tijdens de midweekse speelronde van een koude kermis was thuisgekomen uit Venlo. Zeker gelet op het feit dat een dag (zonadg) later alle topploegen elkaar ontmoeten was er de Arnhemmers veel aan gelegen de punten in eigen huis te houden. Direct leek de ploeg van Thomas Letsch ook op weg om de Venlose kater weg te spoelen, want al na enkele minuten zette Loïs Openda de thuisploeg op voorsprong. Na een uitstekende uittrap van Remko Pasveer kon Openda zijn tegenstander eenvoudig uitkappen om vervolgens rustig de bal voorbij Kostas Lamprou het doel in te schuiven.

De treffer leek er een uit het boekje, maar toen Openda en zijn ploeggenoten goed en wel waren uitgejuicht bleek de onverbiddelijke software van de VAR toch buitenspel te hebben waargenomen. Het was met het blote oog nooit waar te nemen geweest, maar toch verdween de treffer weer van het scorebord. De vliegende start van Vitesse kreeg na deze teleurstelling vreemd genoeg geen vervolg. Er ontspon zich een wat slordige eerste helft, waarbij Vitesse de bovenliggende partij was maar die rol tegelijkertijd niet bepaald tot wasdom zag komen. De formatie van Fred Grim, normaal gesproken toch ook geroemd om haar verzorgde veldspel, liep ondertussen wat achter de feiten aan. Het matige veld in De Gelredome zal er ongetwijfeld aan hebben bijgedragen.

Vitesse had haar voorsprong dus te pakken al is het met een gelukje, maar moest constateren dat daardoor ook RKC Waalwijk direct de schroom definitief van zich af wierp. Nog geen vijf minuten later was de stand namelijk alweer gelijk getrokken door Van der Venne, die Pasveer met een heerlijke pegel kansloos liet. Vrijwel net zo fraai als Bazoer's goal was ook deze inzet van de middenvelder van RKC Waalwijk. 

In de slotfase ging Vitesse vervolgens nadrukkelijk op zoek naar de drie punten. Het kreeg een handvol hoekschoppen en zag Oussama Tannane de lat raken. Revanche voor het echec in Venlo kwam er dus niet voor de thuisploeg, want RKC hield met de nodige mazzel stand en vertrok met een zwaarbevochten punt richting Waalwijk. Een bonuspunt en een forse domper voor Vitesse, dat voorlopig even een pas op de plaats moet maken door twee puntverliezen op rij. 

Opstellingen en beoordelingen:*

Vitesse: Remko Pasveer 6.5; Eli Dasa 7, Danilho Doekhi 6.5, Riechedly Bazoer 7.5, Jacob Rasmussen 6, Maximilian Wittek 6.5 (85. Million Manhoef -); Matus Bero 6, Oussama Tannane 7, Idrissa Touré 5 (54. Patrick Vroegh 6); Loïs Openda 6.5 (78. Oussama Darfalou -), Armando Broja 5 (54. Daan Huisman 6)

RKC Waalwijk: Kostas Lamprou 6; Paul Quasten 6 (66. Juriën Gaari -), Ahmed Touba 6.5, Melle Meulensteen 6, Saïd Bakari 7; Anas Tahiri 6.5, Vurnon Anita 6, Richard van der Venne 7 (89. Hans Mulder -); Lennerd Daneels 6, Finn Stokkers 5 (63. Thijs Oosting 6.5), Sylla Sow 5.5 (66. Thierry Lutonda 7)

Man of the Match: RIechedly Bazoer

*Spelers moeten minimaal twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen