Van Polen baalt van rood: "Had 'm op z'n smoel moeten slaan"

30 januari 2021, 21:33

Uitgerekend in zijn vierhonderdste wedstrijd voor PEC Zwolle werd Bram van Polen van het veld gestuurd. De 35-jarige rechtsback kreeg het in blessuretijd aan de stok met Remco Balk, kreeg een rode kaart en zag vanuit de catacomben dat FC Utrecht in extremis de gelijkmaker tegen de touwen werkte.

Van Polen was na afloop van de wedstrijd kritisch op het besluit van de pas 25-jarige leidsman Jannick van der Laan. "Eerlijk gezegd schrok ik wel van de rode kaart", zei Van Polen voor de camera van ESPN. Hij deelde een duw uit aan Remco Balk, die schreeuwend naar het gras ging. "Het is natuurlijk heel dom van mij, want ik geef de scheidsrechter aanleiding rood te geven."

Lees ook: FC Utrecht terug bij af ondanks late gelijkmaker tegen PEC Zwolle

Van Polen vond rood echter overdreven. "Ik geef hem een duw, had ik 'm dan maar op zijn smoel geslagen. Ik denk dat een meer volwassen scheidsrechter hier geen rood voor had gegeven. Het is wel een beetje makkelijk. Een scheidsrechter als Björn Kuipers had geen rood getrokken." Van der Laan (25) deed dat wel, waardoor FC Utrecht met een man meer alsnog een punt kon pakken. In de absolute slotfase kopte Hidde ter Avest de gelijkmaker binnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen