Marseille reageert woest na rellen: "Levens waren in gevaar"

30 januari 2021, 21:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Olympique Marseille heeft vol afschuw gereageerd op de supportersrellen van eerder op de dag. De wedstrijd tegen Stade Rennes werd afgelast omdat fans vuurwerk afstaken, waardoor het clubcomplex in de brand vloog. Omdat verdediger Alvaro Gonzalez was betrokken bij het incident, werd er een streep gezet door het Ligue 1-duel.

Gonzales raakte gewond omdat hij door de fans met een voorwerp werd geslagen. De verdediger reageerde geschokt op de clubwebsite. "Ik kwam naar Olympique de Marseille vanwege zijn geschiedenis en de passie die er omheen hangt. Deze stad is geweldig, we houden allemaal van deze club, maar wat we vandaag hebben meegemaakt, mag nooit meer gebeuren."

Lees ook: Wedstrijd Marseille uitgesteld na rellen bij het trainingscomplex

Ook de club schrok van de gebeurtenissen. Enkele honderden Ultras bestormden het complex en richtten veel schade aan. "Ondanks de tussenkomst van de politie bracht een ongerechtvaardigde uitbraak van geweld het leven van de aanwezigen op het terrein (spelers, personeel, politie, veiligheidsagenten, medewerkers) in gevaar", schrijft de club. "Er werden diefstallen gepleegd en voertuigen werden beschadigd. Vijf bomen werden verbrand met het enige verlangen om ze te vernietigen. De schade in de gebouwen bedraagt ??enkele honderdduizenden euro's."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen