Bayern München loopt verder uit, ook Dortmund wint weer eens

30 januari 2021, 17:20   Bijgewerkt: 30 januari 2021, 17:27

Bayern München heeft de smaak weer volop te pakken in de Bundesliga. Ondanks dat het wat onrustig zou zijn bij Der Rekordmeister werd zaterdagmiddag in eigen huis tegen 1899 Hoffenheim de vierde overwinning op rij geboekt. Ook voor Borussia Dortmund kwam er weer eens een overwinning, terwijl Hertha BSC bij de rentree van Pál Dárdai een punt pakte. 

Na een nederlaag tegen Eintracht Frankfurt begin 2021 en pijnlijke uitschakeling in de DFB-Pokal was het onrustig bij Der Rekordmeister. De ploeg was verdedigend extreem kwetsbaar en zelfs de positie van Hansi Flick zou – mede vanwege diverse botsingen met technisch directeur Hasan Salihamidzic – op het spel staan. Met drie achtereenvolgende zeges (zeven goals voor, één tegen) liep Bayern de laatste weken echter al ruim weg op achtervolgens Bayer Leverkusen en RB Leipzig, die later vandaag (zaterdag) bovendien tegen elkaar spelen.

Een kopbal van Jerome Boateng bracht de thuisploeg op het goede spoor na een half uur, waarna Thomas Müller de score verdubbelde. Hoffenheim's topscorer Andrej Kramaric bracht de spanning nog wel terug in het duel, maar in het tweede bedrijf liep Bayern München probleemloos weg bij de oude werkgever van Alfred Schreuder. Een intikker van Robert Lewanwowski en goal van Serge Gnabry zorgden voor een royale zege, waarbij de treffer van Benjamin Pavard nog afgekeurd werd vanwege buitenspel. Door de overwinning kan het rustig afwachten wat Leverkusen en Leipzig later op de dag tegen elkaar doen.

Lees ook'Toekomst Flick onzeker door botsing met Salihamidzic' 

Borussia Dortmund – FC Augsburg 3-1

Na twee nederlagen op rij ging het zaterdagmiddag ook in eigen huis tegen FC Augsburg al razendsnel mis. BVB raakte zelf het aluminium, zag André Hahn vervolgens aan de andere kant de score openen en Erling Haaland een stafschop op de lat schieten. Dat allemaal ook nog eens binnen twintig minuten, maar zo rampzalig als die verliepen, werd de rest van de middag gelukkig niet voor Borussia Dortmund. Tom Delaney werkte uit een vrije trap binnen het half uur de gelijkmaker binnen, waarna Jadon Sancho na een uur de score omdraaide. Een ongelukkige eigen goal van Felix Uduokhai bracht Dortmund uiteindelijk de simpele zege, waarmee het aansluiting houdt bij de bovenste vier ploegen.

Eintracht Frankfurt – Hertha BSC 3-1

Welgeteld één minuut mocht Pál Dárdai bij zijn rentree als coach van Hertha BSC serieus denken aan een overwinning op bezoek bij Eintracht Frankfurt. Na ruim een uur voetballen zorgde Krzysztof Piatek voor een voorsprong van de bezoekers, bij wie Javairo Dilrosun, Deyovaisio Zeefuik, Daishawn Redan ontbraken in de selectie. Jetro Willems zag vanaf de bank echter hoe André Silva die goal razendsnel ongedaan maakte en Martin Hinteregger voor een enorme kater zorgden bij de formatie uit Berlijn. André Silva maakte in de vijfde minuut van de extra tijd uit een pingel nog de derde Eintracht-goal. 

Overig uitslag:

Union Berlin – Borussia Mönchengladbach 1-0

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen