Sevilla weer even nummer drie na winst op Eibar

30 januari 2021, 15:59   Bijgewerkt: 30 januari 2021, 16:21

Sevilla heeft zaterdagmiddag geen fout gemaakt tegen SD Eibar. Op bezoek bij de nummer vijftien van La Liga won de ploeg met 0-2 door een benutte penalty van Lucas Ocampos en een treffer van Joan Jordan. Het stuivertje wisselen met FC Barcelona krijgt daarmee een vervolg: Sevilla neemt voor even weer de derde plek in, waar Barça die morgen bij winst op Athletic Bilbao weer kan heroveren.

Bij Sevilla begonnen Luuk de Jong, Karim Rekik en Oussama Idrissi alle drie op de bank. Dat was een bekend beeld de afgelopen weken, onder meer vanwege de bloedvorm waarin Youssef En Nesyri, De Jongs concurrent in de spits - verkeert. Vorige week maakte hij tegen Cadiz zijn tewede hattrick in twee weken tijd. Van het genoemde drietal kwamen Rekik en De Jong uiteindelijk in actie. Al na zeven minuten moest eerstgenoemde klaarstaan om de geblesseerde Marcos Acuna te vervangen. De Jong zou acht minuten voor tijd in de ploeg komen voor Suso.

Met Rekik op het veld leek Sevilla in de twintigste minuut voor het eerst een grote kans te krijgen om op voorsprong te komen. En Nesyri ging naar de grond, waarna de scheidsrechter de bal op de stip wilde leggen. De VAR besloot echter anders: vrije trap voor Eibar. Zeven minuten later moest de VAR opnieuw in actie komen, na opnieuw een vermeende overtreding op En Nesyri. Dit keer werd de bal wel op de stip gelegd. Lucas Ocampos mocht van elf meter aanleggen en deed dat prima: 1-0.

Een kleine tien minuten na rust viel ook de tweede treffer. Joan Jordan kreeg de bal van Aleix Vidal en rondde prima af. Het was een van de weinige kansen (zeven) die Sevilla kreeg, maar het bleek vooral effectiever dan de thuisploeg, die zelf veertien doelpogingen noteerde. Door de 0-2 winst staat Sevilla voor even weer op plek drie, met 39 punten. FC Barcelona volgt met 37, maar komt morgen in actie. Ook Real Madrid (40 punten) en Atlético Madrid (47 punten) kunnen later dit weekend weer verder uitlopen.