'Promes had buiten Ajax om contact met Spartak Moskou'

30 januari 2021, 12:15   Bijgewerkt: 30 januari 2021, 12:38

Bij het sluiten van de Nederlandse transfermarkt zal duidelijk worden of Quincy Promes het komende halfjaar wel of niet bij Ajax speelt. Volgens clubwatcher Mike Verweij wil de club hem laten gaan, maar alleen voor het juiste bedrag. Hij wist daarbij ook te melden dat Promes zelf wel al contact heeft gehad met de club.

Dat vertelde Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf. "Er is iets geks aan de hand", begon hij. "Vrijdag is er contact geweest tussen beide clubs, maar achter de rug van Ajax om was Promes al in gesprek met Spartak. Ajax staat op het standpunt: als hij weg wil, gaat hij maar, maar wel voor de juiste prijs. Die prijs bepaalt Ajax, niet Promes."

De gesprekken met Spartak worden Promes niet kwalijk genomen, vertelde Verweij. "Die vrijheid heeft hij wel. Officieel moet je toestemmming hebben, maar Overmars is daar niet heel strikt in." Hoewel de Russische transfermarkt later sluit dan de Nederlandse, wil Ajax bij een eventuele vertrek wel voor zondag uitsluitsel hebben. Dan kan Ajax nog anticiperen op zijn vertrek door een jonge buitenspeler binnen te halen. Namen werden daarbij nog niet genoemd.

"Promes is natuurlijk niet de jongste", vervolgde Verweij. "Als je daar een goed bedrag voor kan krijgen en een jongere buitenspeler kan kopen, is dat winst. En er hangt natuurlijk iets boven zijn hoofd", doelde hij op de verdenking van betrokkenheid bij een steekpartij. "Hij roept zelf dat hij er niks mee te maken heeft, maar hij is wel verdachte. Misschien verkoop je hem niet en ben je hem dan alsnog kwijt. Ik weet niet of dat meespeelt, ik heb er wel naar gevraagd, maar niks op gehoord. Het zal ongetwijfeld meespelen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen