Scorende Ünüvar: "Deze lijn moet ik nu weer doorpakken"

30 januari 2021, 11:54   Bijgewerkt: 30 januari 2021, 12:10

Naci Ünüvar hoopt met zijn beslissende treffer tegen Jong PSV vrijdagavond een punt te hebben gezet achter een moeilijke periode. De zeventienjarige aanvaller geldt als groot talent in de jeugdopleiding bij Ajax, maar kreeg dit seizoen met een terugslag te maken. Hij moest het daardoor bij Jong Ajax vaak doen met invalbeurten en zat enkele keren zelfs helemaal niet bij de selectie. 

Dat hij het winnende doelpunt maakte deed Ünüvar daarom goed. Zijn timing was bovendien perfect, want op het moment dat hij scoorde stond zijn vervanger al klaar. "Ik had het wel verwacht. Het was mijn eerste keer weer in de basis (sinds 11 december, red.) en de eerste keer dat ik weer zeventig minuten speelde", zei hij na afloop in gesprek met ESPN. "Ik verwachtte het wel, maar ik had op dat moment niet in m'n hoofd: 'dit is mijn laatste balcontact'."

Na een mindere fase kwam het doelpunt als gelegen voor het zeventienjarige talent. "Het was zeker een moeilijke periode, maar ik heb gewoon goed gesproken met de trainers en we hebben samen een plan gemaakt. Ik heb even op de bank gezeten, maar hard getraind, goed met de trainers overlegd en ook geïnvesteerd in mezelf. Sinds De Graafschap voel ik al dat ik goed speel. Tegen Jong FC Utrecht viel ik goed in en tegen Go Ahead Eagles ook weer. Nu speelde ik zeventig minuten, die lijn moet ik weer doorpakken. Zoals het nu gaat ben ik tevreden. Ik wil steeds meer."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen