Tadic adviseert Brobbey: "Verleng je contract en blijf bij Ajax"

30 januari 2021, 09:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De bomvolle januarimaand zit er ook voor Ajax bijna op, maar eerst wacht zondag nog de kraker tegen AZ. Dusan Tadic verwacht dan weer fris aan de aftrap te verschijnen; tegen Willem II deed hij alleen de tweede helft mee. Daarin was hij met een assist en een goal direct heel belangrijk in de uiteindelijk met 3-1 gewonnen wedstrijd.

"Ik ben blij dat ik belangrijk kon zijn, want we hadden het moeilijk", blikte Tadic terug in gesprek met Het Parool. "Het is voor mij geen probleem om pas halverwege het veld in te komen. We zijn professionals, we moeten klaar zijn om te doen wat wordt gevraagd. De trainer rouleert veel om spelers fris te houden. Ik heb hem gezegd dat hij mij niet zo vaak rust hoeft te geven. Ik voel me het best als ik veel wedstrijden speel. Die intensiteit moeten topsporters aankunnen. Mensen zijn net als dieren: ook wij kunnen over onze limitie heen gaan. De geest is sterker dan het lichaam. Mijn mentale kracht is groot."

Met een voorsprong van vier punten op nummer twee PSV heeft Ajax vooralsnog de beste papieren in de titelrace. Toch wil hij de aankomende tegenstander AZ, evenals Vitesse en Feyenoord nog niet afschrijven. "Maar als je naar de stand kijkt, staan Ajax en PSV nu het dichtst bij elkaar. Januari was een zware maand. We hebben niet elke wedstrijd  negentig minuten goed gevoetbald, maar wel veel gewonnen." Tadic gaf aan dat het 'betoverende spel' dat mensen van Ajax verwachten, niet altijd gerealiseerd kan worden. "We hebben geleerd op die moeilijke momenten te strijden. Dat heeft ons veel gebracht, ook in het jaar dat we de halve finales van de Champions League haalden. Ook in die cyclus was het voetbal niet altijd goed."

Tot slot werd de aanvaller gevraagd naar een advies voor collega Brian Brobbey, die zijn aflopende contract bij de club nog altijd niet verlengd heeft. "Verleng je contract en blijf bij Ajax", was hij duidelijk. "Er is geen betere club voor jonge spelers dan Ajax. Je kunt hier zo veel leren, zo veel progressie boeken. Doe je het goed bij Ajax, dan kun je uiteindelijk naar de vijf of zes beste clubs ter wereld. Ik begrijp dat er veel mensen in de omgeving van die jonge talenten zijn die met ze meedenken en ze proberen te helpen bij hun keuze, maar ze moeten echt kijken naar wat belangrijk is voor henzelf."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen