Boadu: "Ik moet nog scherper voor de goal zijn"

Boadu: "Ik moet nog scherper voor de goal zijn"

30 januari 2021 – De statistieken in aanloop naar de kraker tussen AZ en Ajax spreken in het voordeel van de thuisploeg. AZ rekende dit seizoen al af met Vitesse, PSV en Feyenoord en wist de laatste zeven duels tegen de traditionele top drie allemaal te winnen. Myron Boadu denkt te weten waarom de Alkmaarders juist in die wedstrijden zo goed presteren.

"Ik denk dat we in die wedstrijden nog klinischer zijn dan in kleine wedstrijden. We maken gewoon onze kansen af en spelen nog beter", begon Boadu, die vorige week zelf twee keer trefzeker was tegen Feyenoord, in gesprek met NH Sport. Het waren zijn eerste treffers in een maand tijd; tot dan scoorde Boadu dit seizoen pas vier keer. "De kansen zijn er altijd geweest, alleen op die momenten was ik niet scherp genoeg. Nu gaan ze er wel in en daar ben ik heel blij om. Ik moet nog scherper voor de goal zijn, dat is iets wat ik mezelf aanreken en daar ben ik ook mee bezig."

Door het ontbreken van die scherpte kreeg de twintigjarige spits dit seizoen ook de nodige kritiek te verduren. "Voor een jonge jongen is dat best moeilijk. Ik wil het van me af laten glijden en er zo min mogelijk mee in contact komen, maar je krijgt het wel mee. Natuurlijk is het moeilijk als iedereen vorig jaar zo positief over je is geweest." Steun vanuit zijn omgeving hielp Boadu tijdens die periode. "De mensen om me heen, trainers, spelers en familie, hebben me gezegd hoe goed ik ben en hoe goed ik kan zijn. Dat vertrouwen heb ik altijd in mezelf gehouden, maar als andere mensen om je heen het zeggen is dat altijd lekker."

Zondagmiddag om 16:45 uur sluiten AZ en Ajax het Eredivisieweekend af. De achterstand van de Alkmaarders op de koploper is op dit moment tien punten. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 19 april 2021

  2. zondag 18 april 2021