Weghorst vermoedelijk fit bij VfL Wolfsburg, Bruma op weg terug

Weghorst vermoedelijk fit bij VfL Wolfsburg, Bruma op weg terug

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

29 januari 2021 – Wout Weghorst is komend weekend zeer waarschijnlijk 'gewoon' inzetbaar bij VfL Wolfsburg. De Nederlandse goaltjesdief ontbrak vrijwel de hele week op de groepstraining van de Duitse club vanwege spierklachten, maar trainer Oliver Glasner verwacht dat de Nederlander wel kan spelen.

Dat zei de oefenmeester in de voorbereiding op de wedstrijd tegen SC Freiburg in de Bundesliga. Weghorst wordt op de afsluitende training van die Wölfe verwacht en derhalve ook gewoon in de basis. "Hij is zorgvuldig onderzocht en er is geen structurele blessure ontdekt. De verwachting is dan ook dat hij zondag in actie kan komen", kondigde Glasner aan over Weghorst, die dit seizoen in bloedvorm verkeert.

Met twaalf doelpunten staat hij op de knappe gedeelde derde plaats op de topscorersranglijst, terwijl Wolfsburg als ploeg op de knappe vierde plaats van de Bundesliga staat. "Als de laatste training goed gaat, zal Weghorst gewoon starten." Dat geldt ook voor Renato Steffen, maar zeker niet voor Jerome Roussillon en Jeffrey Bruma (29). Beide verdedigers zijn na blessureleed weliswaar op de weg terug en hervatten de groepstraining, maar zullen nog geen minuten maken dit weekend. 

Lees ook: Weghorst wist dat hij met goal tegen 1. FSV Mainz record brak

Gerhardt verlengt
Verder kwam de club vrijdag ook naar buiten met het nieuws dat Yannick Gerhardt zijn contract heeft verlengd tot en met 2025. Volgens het Duitse medium Kicker wilde PSV hem afgelopen zomer naar Eindhoven halen, maar dat zal voorlopig niet meer lukken. Met zijn nieuwe verbintenis staat hij de komende jaren onder contract bij VfL Wolfsburg en is hij in elk geval voor PSV onbetaalbaar.

Reacties

gerelateerd