Dure coronatests noopten vrouwen H'veen bijna tot terugtrekken

29 januari 2021, 18:34

Het vrouwenteam van sc Heerenveen heeft overwogen om zich terug te trekken uit de Eredivisie voor dit seizoen. De kosten voor de coronatests liepen dusdanig in de papieren, dat het een serieuze optie was voor de Friese ploeg om het hoofd boven water te houden. Uiteindelijk is het zo ver niet gekomen, maar het voorstel heeft wel op tafel gelegen.

Dat vertelt Jessica Roosenburg, voorzitter van de stichting waaronder het vrouwenteam van sc Hereenveen valt, tegenover Omrop Fryslân. De KNVB betaalt namelijk alleen de coronatests voor de spelers in de weken waarin er gevoetbald wordt in de competitie, maar in de vrouwencompetitie is het al sinds 20 december winterstop. Wel moet er uiteraard getest blijven worden in de bubbel van de vrouwen, maar dat moet allemaal uit eigen zak worden betaald door de Friese club.

Daarom heeft het plan op tafel gelegen om de vrouwen uit de competitie terug te trekken, al is dat uiteindelijk niet gebeurd. "Dat is natuurlijk heel pijnlijk en dat wil je niet. We zijn heel blij dat het niet hoeft, maar zorgvuldig bestuur vraagt wel dat je alle scenario's op tafel hebt", licht Roosenburg toe. "Natuurlijk wil iedereen liever voetballen, dus dat is gewoon een goede keus geweest, maar dat zijn wel de afwegingen die we de hele tijd maken met elkaar."

Heerenveen, dat met 24-voudig international Kelly Zeeman deze winter overigens wel een fraaie versterking presenteerde, moet simpelweg op de kleintjes letten. "We hebben bijvoorbeeld wel dringend trainingskleding nodig. Dat deden we al heel mager dit jaar. Daar hebben we nu bij de eerste selectie dus wel een streep doorgezet, want dan kunnen we de testen weer betalen", duidt Roosenburg de situatie van de nummer vijf van Nederland.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen